Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

I only like you,because your dreads are longer than mine.

Τραμ.Του αρεσει το τραμ.Του αρεσει το τραμ γιατι τον παει σπιτι, μακρια απο ολους και απο ολα.Ειναι αργα και σχεδον δεν βλεπει μπροστα του απο την κουραση.Κοιταει γυρω του και για αλλη μια φορα το σκηνικο ειναι γνωστο,συννεφιασμενοι ενηλικες,φωνακλουδες μαθητριες που συζητουν δυνατα,"παρανομοι" επιβατες μπροστα απο τα μηχανηματα που κοιτουν τρομαγμενα τριγυρων για ελεγκτες , απεναντι του ενας που κοιταει επιμονα , ανθρωποι που κοιτανε την δουλεια τους...πιο ενδιαφερον ειναι το πατωμα απο ολους αυτους.Αλλη μια μερα στην σκατουπολη που ολα ειναι ιδια , και που δυστυχως παραμενουν ιδια.

Αλλα δεν πειραζει, ειναι στο τραμ και παει στην γειτονια , που μπορει να μοιαζει με ολες τις αλλες , αλλα ειναι η δικια του.Του αρεσει να κοιταει απο το παραθυρο, ειδικα στις στασεις που μπορει να παρατηρησει τα προσωπα των περαστικων, και θα συνεχιζε να κοιταει αν δεν ενιωθε συνεχως δυο ματια καρφωμενα πανω του.Παραδοξως δεν ηταν αλλος ενας απο αυτους που πιστευουν οτι οι μαυροι ειναι κατωτεροι, ηταν, ηταν μια.. ηταν εκεινη,μολις 5 θεσεις μακρια του.

Δεν ηταν πολυ διαφορετικη απο τους υπολοιπους: ασπρουλιαρα οσο δεν παει , με ξανθα μαλλια ανακατεμενα, και πρασινα μεγαλα ματια και κοκκινα μαγουλα που εγιναν ακομα πιο κοκκινα οταν οι ματιες του συναντηθηκαν.Αυτη αμεσως γυρισε το κεφαλι της αλλου, σαν να ειχε κανει σκανταλια και εκεινος για καποιο λογο ενιωσε,ενιωσε..μπα δε μπορει να ηταν αυτο,ειχε καιρο να νιωσει ετσι.Oταν την ξανακοιταξε,αυτη κοιτουσε αλλου.Ευκαιρια να την παρατηρησει περισσοτερο.Ειχε ενα βλεμμα χαμενο και παραλληλα αχορταγο σαν ενος μικρου παιδιου..Χυνοταν στην καρεκλα του τραμ,λες και ειχε βολευτει το καθε εκατοστο του κορμιου της.Φορουσε ποσα χρωματα και ποσα ρουχα σαν να την ειχε ντυσει η Μαμα που παντα φοβαται μηπως το παιδι της κρυωσει και χαμογελουσε.Χαμογελουσε κοιτωντας απο το παραθυρο.Χαμογελουσε κοιτωντας απο το παραθυρο αυτην την γαμημενη πολη.Ειχε καιρο να δει τετοιο χαμογελο.Ειχε καιρο να χαμογελασει.

Την ξαναεπιασε να τον κοιταει, μα αυτην την φορα εκεινη δεν κοιταξε αλλου.Δεν γυρισε το βλεμμα της ουτε οταν η φιλη της ,της μιλησε.Μα πως μπορουσε να εχει το πιο αθωo και ταυτοχρονια το πιο προστυχο βλεμμα που χε δει ποτε;

 Ισως θα πρεπε να της μιλησει αλλα καθεται με μεγαλη παρεα και..ισως να..αλλα οχι ειναι πολυ αδεξιος σε αυτα.Κοιταξε τα παπουτσια του χωρις καποιο ιδιαιτερο λογο.Απο ολες τις χωρες του κοσμου,απο ολες τις πολεις και ολα τα τραμ που υπαρχουν εκεινη ηταν στο δικο του.Αυτη η γραμμη εχει δρομολογιο ανα πεντε λεπτα,ποσο τυχαιο ειναι λοιπον που μπηκαν στο ιδιο τραμ,στο ιδιο βαγονι,και καθισαν απεναντι;Επρεπε να της μιλησει.Το αποφασισε.Αν την ξαναεπιανε να τον κοιταει θα πηγαινε να της μιλησει.

Κριμα που εκεινη κατεβηκε στην προηγουμενη σταση.



Υ.Γ Ενος λεπτου σιγη για εμας που την εχουμε πατησει.

9 σχόλια:

  1. Και η πρωταγωνίστρια που τα ήξερε όλα αυτά για τον πρωταγωνιστή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητε Μαστερ με συγχωρεις λιγο,αλλα θα σου γαμησω το μυαλο: η πρωταγωνιστρια ειναι ο πρωταγωνιστης που ειναι η πρωταγωνιστρια.

      Διαγραφή
  2. Τι σου χω πει; ΤΙ ΣΟΥ ΧΩ ΠΕΙ;;; Οι αντρες είμαστε μουσχάρια μανούλα μου. Αν δεν πας να του μιλήσεις εσύ, πάει το χάσατε το κορμί πατριώτη. Κι εσύ κι αυτός. Ασε τις ντροπές, ξέχνα αυτά που ήξερες για τους άντρες κηνυγούς και λοιπά παραμυθάκια (διιιις; λαστ γίαρ) και βουρ στο πατσά! Τον ηλιοκαμμένο... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θυμησε μου να σου πω καπχοια στιγμη για τοτε που βγηκα για κυνηγι με το τοξο μου και μου μπηκε το παλουκι στο κωλι που θα με πεις εμενα οτι δεν κυνηγαω

      Διαγραφή
  3. Το κυνηγός το βίασα λίγο αλλά δε γαμιέται; Ας βιαστεί και κάποιος σε αυτή τη πόλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. What's up friends, good article and fastidious urging commented here, I am truly enjoying by these.

    Here is my page - sky free to air list

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή