Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Money make the world

sick






2008

Πριν απο μερικά χρονια , στο εξωτικό μέρος απο το οποίο κατάγομαι, μια συγκλονιστικη ειδηση ηρθε ωσάν αλλο διαστημικο σκουπιδι και ταραξε την μικρη μας κοινωνια. Θυμαμαι κείνες τις στιγμές πονου, κλαυθμού και οδυρμού , και μου σηκώνεται το ελαφρυ στρώμα μπιχλας απο το πετσι.Σφίγγω τα χείλη κάνοντας παραλληλα
υπερπροσπάθεια να σταματήσω μυξα και δάκρυ που κάνουν αγωνα δρόμου
και συνεχίζω.

Μπηκα στο φροντιστήριο που λέτε, με μια τσάντα γεματη απο κεινα τα πραγματα που είχαμε εμείς οι παλιοί οταν πηγαίναμε σχολειο - δεν ξερω αν τα θυμάστε -τα βιβλία, και ενα κεφάλι γεμάτο γνωσεις και σοφια, και βλεπω μπροστα μου κλαμένα μάτια,ματια βαμμένα, ματια σκουπισμένα,ματια κοκκινα, ματια με μια αλλόκοτη αγωνια, μια αναστάτωση, πηγαδάκια και εναν καινούργιο πινακα στο χωλ. Πλησιάζω μια παρεα ατιθασων αναστατωμένων και αδιάβαστων νιατων, και -ω τι θαυμα- δεν ειναι ετσι λογω του άγχους των πανελληνίων. Ρωτάω τι εγινε και στηριζομαι πανω στο βαλιτσακι με τις γνωσεις μου, καθως φοβαμαι οτι θα καταρρεύσω απο το μεγεθος της πληροφορίας. Μην και ανακοίνωσαν οτι δινουμε πανελλήνιες ολα τα μαθήματα της τρίτης λυκείου; Μήπως άλλαξαν ΞΑΝΑ την ύλη; Μην και αυξήθηκαν τα δίδακτρα του φροντιστηριου ; Μήπως τελείωσε ξαφνικά το Ευτυχισμένοι μαζί; Ενα σωρό αγωνίες με χτυπούσαν αλλυπητα. Τοτε καποιος απο το πηγαδακι , λεει μια φραση που μου ραπησε την αισιοδοξια, μου ράγισε την καρδια, και μου ριγησε την ραχοκοκαλια.

" ΚΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΛΑΜΠΟΡΓΚΙΝΙ"

Ενα ουρλιαχτό ακούστηκε και τα φωτα του φροντιστηρίου αναβοσβησαν.Νομιζω δε, οτι ξεχώρισα και ενα δακρυ στο μαγουλο του πληροφοριοδοτη..
Ωπα μισο.
Ειχαμε Λαμποργκινι στα Χανια; Ποιος ειχε Λαμποργκινι στα Χανια;Ποιος εκαψε την Λαμποργκινι στα Χανια και κυριως ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΛΑΜΠΟΡΓΚΙΝΙ.;

Αν ανήκετε και εσεις στην κατηγορια των ανθρωπων , που νομιζoυν οτι η λαμποργκινι ειναι μαρκα σπαγγετι ή εστω κατι φαγωσιμο οπως το παντεσπανι ή το κανελονι, θελω να σας πληροφορήσω οτι ειναι μαρκα αυτοκινητων και μαλιστα για λιγους.

Και ερωτω, αγαπημενο μου κοινο. Με ποια λογική παίρνεις ενα τόσο γρήγορο και ακριβο αυτοκίνητό στα μικρά μικρά Χανια που τον χειμώνα έχουν δυο club, τρια bar και δυο καφετερίες;. Ποιον θα εντυπωσιασεις; Ρε παιδι μου ειναι σαν να ανοιγεις W στα Κατσιφαριανα ,κατι που οπως ειναι φυσικο η Κυρα Καλλιοπη δεν θα μπορεσει να εκτιμησει . Αντε και προσπερνώ αυτη μου την απορια,την επομενη ομως δεν μπορω να την αποφυγω. Αντε και το πηρες γιατι δεν σε ενδιαφερουν οι εντυπωσιασμοι και τα βεγγαλικά απλα δεν μπορουσες να χεις τοσα μετρητα στο σπιτι και ηθελες καπου να τα επενδυσεις.
ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΤΡΕΞΕΙΣ ΤΟ ΤΟΥΤΟΥ ΜΩΡΗ ΠΕΤΟΥΓΙΑ;
Στην εθνικη Χανιων-Κολυμβαριου που ειναι οτι πιο συγχρονο και ευρωπαικο εχουμε ή θα κανεις καγκουριες μπροστα στην Αγορα;
Αντε και κανω πουτανια και κανω προσπέραση για τελευταια φορα. Το οτι εχεις ενα τοσο ακριβο αμαξι σε μια πολη που ας πουμε δεν εχει ταμπελα "WELCOME TO HOLLYWOOD" δεν σου προκαλει τον φοβο οτι μπορει πλεον ολοι να σε βλεπουν σαν ενα πορτοφολι με ευρω ; Δεν νιωθεις σαν καροτο αναμεσα σε λαγους; Σαν γυμνη σε στρατοπαιδο; Σαν σοκολατακι στο σπιτι μου;
Σορυ κιολα ε, αλλα αν ηξερα πριν σου καψουν την λαμποργκινι οτι εχεις αυτοκινητο 300.000 ευρω ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ, θα στην εκαιγα πρωτη.Μην το παιρνεις προσωπικα.
Απο την ζηλια μου ειναι.

2011

Ερχομαι λοιπον στο σημερα.Πιο συγκεκριμενα στο προχθες που βγαινω απο γνωστο ξενυχταδικο της συμπρωτευουσας και κατρακυλαω τα κομματια μου στα σκαλοπατια.Παραλληλα, ευχαριστω τον μπραβο που μας αφησε να μπουμε, την φυση που δημιουργησε τον Σακη, και τους γονεις μου που επιχορηγησαν το ηλιθιο μου χαμογελο.
Και τις βλεπω μπροστα μου.Κοκκινες, καλογυαλισμένες και προκλητικες, με την επιγραφη Ferrari φυσικα εμφανεστατη σε περιπτωση που εχουμε πιει αρκετα και δεν τις προσεξαμε εξ αρχης. Δυο ferrari λοιπον, στην Ελλαδα του 2011 , Δυο μετρα απο την γαμημενη εξοδο του γαμημενου ξενυχταδικου, απο την οποια βγαινουμε ολοι ΕΜΕΙΣ οι ψαρακες που τις χαλβαδιαζαμε .Διπλα απο τις πριγκιπεσσες , φθηνιαρικες γκομενες με αμφιεση Τζουλιας που βγαζουν φωτογραφιες, και μια εξαθλιωμενη κυρια με σκισμένες παντοφλες -ΟΧΙ ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ- που προσπαθει να πουλησει λουλούδια, και 10 μετρα πιο περα καντινες με λουκανικα απο κρεας καμηλοπαρδαλης.

Ας πουμε οτι το αμαξι το αφησες εκει, γιατι -οπως ειναι λογικο- που θα το αφησεις διπλα στην καντινα, να πεσει λαδι καμηλοπαρδαλης και να στο λερώσει ,ασε που θα ποτίσει και η λαμαρίνα τσίκνα ή στο απλο parking των κοινών θνητων να το βλεπουν οι τοιχοι και οι σαπιοι σωλήνες; Ετσι το παρκαρες στην είσοδο να σου το φιλαει και ο σκυλος μπράβος, οπότε ΚΑΙ θα σου ρθει φθηνα ( μονο 170 το μπουκαλι) και θα βρεις κιολας το πρωι και μουνάκια -που κολλάνε οπως τα μυγακια στις λαμπες-, στο παμπριζ.

Αναρωτιεμαι όμως που το κυκλοφορείς το αμαξακι, στην Αριστοτελους ή στην Τσιμισκη; Που δοκιμάζεις τις ταχύτητες του; Στον περιφερειακό ή στη Εγνατία ;
Ποιος σου το περιποιείται; Ο άνεργος φιλόλογος;
Ποιος το "ταΐζει" ; Ο χρεωμένος πατέρας δυο φοιτητών;
Ποιος θαύμασε εσενα αντί για τον κατασκευαστή της καλλονής εκεινο το βραδυ;
Οι παρέες φοιτητων θα τρώνε παξιμαδια μια εβδομάδα για να μπουν ή η κυρια που πουλουσε λουλουδια; Πως θα αντιδρουσαν αραγε εκεινοι οι μουσατοι χρεωμενοι πενηνταριδες που μαζευοντουσαν σε πλατειες και μιλουσαν με οργη, αν σε εβλεπαν καπου σταματημενο;
Κυριως ομως πως αισθανεσαι που οδηγεις Ferrari στους δρομους της Ελλαδιτσας που απο τις τοσες κακοτεχνιες μοιαζουν με γραβιερα ;


Επειδη λοιπον εγω τους ακουγα τους καθηγητες μου στο λυκειο, αποφασισα να μην σας δωσω μασημενη τροφη.Σας δινω λοιπον ενα μαχαιρι, εναν φουρνο και ενα γουρουνακι σε κλουβι.

Η τροφή αμάσητη

Αν λοιπον παω αυριο να μεινω στην Αρμενια και μου στελνουν οι γονεις μου, οσα και τωρα, θα ειμαι γι'αυτους ο Ωνασης γιατι το μεροκαματο τους ειναι 3 ευρω, οσο κανει δηλαδη εκει 1 κιλο κρεας.Αν δωσω 30 ευρω θα νοικιασω και αυτοκινητο και οδηγο μαζι και αν δωσω 100 ευρω θα νοικιασω πολυτελεστατο σπιτι στο κεντρο της πρωτευουσας.Θα πηγαινω σε ακριβα εστιατορια , οπου οι ντοπιοι καθονται απ'εξω και θα με κοιτανε γιατι δεν εχουν την οικονομικη ανεση να περασουν την πορτα, και σε λιγο καιρο ολοι θα μιλανε για μενα και θα προσπαθησουν να με προσεγγίσουν.Παλι ομως θα ειμαι ενα απλο Μαρουλι, ενα ανθρωπακι, που απλα ετυχε να εχει περισσοτερα λεφτα απο τους υπολοιπους και αυτο επειδη ζει σε μια χωρα που ΠΕΙΝΑΕΙ.Μια ηλιθια που προκαλει εναν λαο που πειναει, τρωγωντας για παραδειγμα παγωτο μπροστα σε ανθρωπους που δεν μπορουν να αγοράσουν ουτε γαλα.Μαντεψτε λοιπον γιατι οι Αρμενιοι με χαιρετανε με χαμογελο και μου μιλανε ευγενικα και μου λενε τι ωραια που ειναι τα χρυσα μου σκουλαρικια.

Πι.ΕΣ Υποθετω οτι οι ιδιοκτηται των παραπανω αυτοκινητων , δεν προκειται να διαβασουν το κειμενο αυτο, αλλα στην διαμαντενια μου μπουτζα. Επειδη ομως δεν ξερεις πως τα φερνει καμια φορα ο Ρουβας, αναφερω, οτι το μπλογκ αυτο μπορει να εμφανιστει και σε χρυσα λαπτοπ στο ΝτουμπαΙ οπου ευχομαι να εχετε αυτοεξοριστει ωστε να σας θαυμαζουν γκομενες που φορουν GUCCI και οχι με H&M..

Γιατι τα σκατα, δειχνουν χρυσα,μονο σε χρυσες τουαλετες.



The exiled Hussar, αυτό το κείμενο, το θεωρώ μικρο και χαριτωμενο.

9 σχόλια:

  1. Πιο παλιά περνούσε κάποιος με Ferrari και όλοι κοιτούσαν με το στόμα ανοιχτό από τον ΘΑΥΜΑΣΜΟ (...) . Τώρα όποιος περάσει με Ferrari θα φάει βρίσιμο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεγάλωσα σε πλούσια προάστια των Αθηνών.
    Δεν ξέρω γιατί όποτε το λέω έχω έναν κόμπο στο στομάχι..
    Ίσως γιατί ξέρω ότι οι 8 στους 10 πίνουν νερό αντί για γάλα για να πληρώνουν την βενζίνη που θα κάψει η Καγιέν την μία Κυριακή του μήνα που θα βγούνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάτσε κάτσε. Μιλάμε για μαγαζί που αρχίζει από S και τελειώνει σε E και αν μεταφραστεί στα ελληνικά είναι αστείο; Λίγο; Δύο φερράρι κόκκινες; Στη νέα παραλία; Μήπως το προχθές μπορεί ας πούμε να είναι και πριν μισό μήνα; Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα βασανίζουν τον εγκέφαλό μου. Αυτιά. Καληνύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΓΑΜΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΡΕ ΜΑΡΟΥΛΙ ???

    Και επειδή έχουμε κρίση τι πάει να πει αυτό ότι δεν γαμάμε τώρα ???

    Και πως γαμάς στην Ελλάδα ρε Μαρούλι αν δεν έχεις καλό αστραφτερό ακριβό αυτοκίνητο την μοντέλα ???

    Μα καλά είσαι σοβαρή ???

    Απάντησε μου σε όλες τις ερωτήσεις γιατί θα σε κάνω μπαν μπουν και θα σου τρολάρω το μπλοκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα συμφωνήσω με τον Perinio, και θα ξεστομίσω το ρητόν "όσα εκατοστά σου λείπουν τα συμπληρώνεις σε κυβικά".. που έχει και διασκευή "αν τα κυβικά μετρούσαν σε I.Q. θα'σουν ο Αϊνστάιν, αλλά δεν έκατσε"..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Rockmantic αυτο που λες δυστυχως δεν ισχυει για ολους.Επισης, ντρεπομαι που το λεω, αλλα επιασα και τον δικο μου τον εαυτο να σκέφτεται τα λεφτα και οχι αρνητικα

    Douli, πραγματικα δεν ξερω αν πρεπει να κλαψω ή να γελασω.Παντως για τον τυπο στα χανια με την ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΦΩΣΦΟΡΙΖΕ λαμποργκινι (ναι ειχα ξεχασει να αναφερω το χρωμα) το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν στερουνταν την σαμπανια του ..

    Ψοφιε Αζβε, κοκκινες φεραρι ναι.Δυο ναι.
    ΑΛΛΑ
    μιλαω για Παρασκευη προς Σαββατο ξημερωματα σε γνωστο μαγαζι κοντα στο Jumbo οπου τραγουδαει γνωστος αηδος που αναφερεται και δυο φορες στο παραπανω κειμενο. Αληθεια ομως επειδη με εβαλες σε σκεψεις, εσυ για ποιο μαγαζι λες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧ.Περινιο, εγω ηθελα να κατσω μεχρι τελους να δω ποια πετουγια θα μπει μεσα, αλλα ευτυχως ημουν πολυ κομματια για να το κανω αυτο.
    Στην Ελλαδα πλεον θα γαμαει οποιος μπορει να σου προσφερει τα εβδομαδιαια ψωνια στο σουπερμαρκετ
    Επισης Ephee ειχα μια πολυ σοφη καθηγητρια στο λυκειο που ελεγε.

    Το αυτοκινητο και το πεος του ανδρα ειναι δυο μεγεθη αντιστροφως αναλογα.

    Εγω την πιστευα και δεν το ερευνησα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πού πήγε το τουμπλρ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. το κολλησα ενα υπουλο ιο και αμεσως μετα το γκουγκλε μου δωσε εναν τεραστιο καυλωμενο πουλο.

    iwasalettuce ειμαι τωρα. η ημουν.Καταλαβες.΄
    Καταλαβες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή