Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

The Ex-ams





Ειναι ενα γλυκο καλοκαιρινο απογευματακι οπου σκαει ο τζιτζικας και εγω εχω κανει παλι λαθος προβλεψη (για συννεφια,κριο και
τοπικες καταιγιδες ) οποτε εχω το λουκ παιδιου που το ντυσε η μαμα του για το σχολειο-και ξερετε οτι οι μαναδες παντα σε φορτωνουν με 2-3 μπλουζακια παραπανω για να μην κρυωσεις ιουνη μηνα.
Ας μην τα πολυλογώ όμως. Ειμαι που λετε σε σπιτι φιλικο και αφου εχω μαγειρεψει την σπεσιαλιτε μου ( ενα απλο ριζοτο με πορτσινι και κανθαρελλες) και εχω πλυνει τα πιατα και τα χαλια, τσεκαρω τα email γιατι περιμενω ενα παρα πολυ σημαντικο email απο μεγαλη εταιρια της οποιας το ονομα δεν μου επιτρεπεται να σας αποκαλυψω..

Ενταξει οκ, επαιζα πασιετζες ενω μαγειρευαν οι φιλοι μου ευχαριστηθήκατε;

Ενω λοιπον σκεφτομαι την κινηση που θα με φερει κοντα σε μια τοσο δυσκολη νικη
ενταξει ποταποι,το επιπεδο δυσκολιας ηταν για παιδια 7-10 χρονων
χτυπαει το τηλεφωνο μου και το σηκωνω χωρις να κοιταξω ποιος ειναι γιατι θα ηταν ή η μαμα μου ή ο μπαμπας μου ή η γιαγια μου που επιτελους εβαλε καρτα και της ανανεωθηκαν τα λεπτα της whats up. Και η φωνη ειναι πολυ μπρουταλ και η μονη περιπτωση να ανηκει στην γιαγια μου ειναι να αρχισε κρυφα bodybuilding και να παιρνει στεροειδη.
Και κοιταω την οθονη του πανακριβου στολισμενου με swarovski iphone μου και βλεπω.

Εισερχομενη κληση 0:12
Ο παρελθον

Αμεσως μετα το πρωτο σοκ,ανακτω την χαρακτηριστικη ψυχραιμια μου και κανω εναν διαλογο μια ζωγραφια,ενα ποιημα,ενα γλυπτο σε απταιστα κινεζικα .Και κλεινει το τηλεφωνο,και αμεσως κανω τις φυσιολογικες σκεψεις οπως
Με θελει κολαζμενα;
Μηπως Θελει να πουλησει τα νεφρα μου;
Εκλεισα το θερμοσιφωνο;*
Μηπως βρηκε κανα βρακι σπιτι του και νομιζει οτι ειναι δικο μου;
Να παρω την μαμα να της πω οτι παντρευομαι ή να περιμενω να με ξαναπαρει;

Η σκεψη μου θελω να ξερετε ειναι σαν το swiffer: φτανει και στις γωνιες που οι αλλες δεν φτανουν. Αν δεν σκεφτω τι θα γινει ακομα στην περιπτωση που η τριτη υποπεριπτωση της ογδοης πιθανοτητας των επτα κυριοτερων υποθεσεων παει στραβα, θα ταρακουνησω το ζεν μου και μετα δεν θα μου στρωνει το μαλλι.Ετσι λοιπον καθισα αρκετες ωρες , τις οποιες και θα επρεπε να διαβαζω για την ριμαδα την εξεταστικη, σκεφτηκα, ακουσα placebo και κατεληξα στα τοπ 5 αγαπημενα μου τραγουδια τους σε καποια συμπερασματα τα οποια και θα σας παρουσιασω.


Κεφαλαιον 1
Ο πισω-γλεντης


Οταν σου ρχεται μηνυμα/αναπαντητη κληση/email/μπουκετο με λουλουδια/περιστερι με γραμμα δεμενο στο δεξι του ποδι απο καποιον πρωην σου, εσυ κατευθειαν σκεφτεσαι
expectations
οτι εισαι μοιραια, οτι του αφησες απωθημένα,οτι σε σκεφτόταν αυτους τους μηνες που ειστε χωρια καθε βραδυ και αφου εκανε 3 φορες την προσευχη του να γυρισεις κοιμοταν σε παπαριασμενο -απο τα δακρυα- μαξιλαρι.
reality
Ο τυπος πιθανοτατα τα ειχε με αυτην που σε κερατωνε και τωρα τα τσουγκρισανε.Αν δεν σε κερατωνε πιθανοτατα βρηκε καποια ή καποιες στα καπηλεια οπου πηγαινε για κυνηγι αλλα το πουλακι του τωρα παει πεταξε.Με λιγα λογια τωρα δεν εχει ευκαιρη τρυπα να πηδηξει και λεει αφου δεν γαμω που δεν γαμω , δεν παω λιγο καιρο πισω, να γαμησω την ζωη της την αλλη;

Κεφαλαιον 2
O καλλιτεχνης

Οι καλλιτεχνες ειναι ενα 300σελιδο βιβλιο απο μονοι τους.Αν εμπλεξες με καλλιτεχνη -καταρχην μια μουτζα απο μενα για εσενα με αγαπη- και καταδευτερον φανταζομαι αυτο το πραγμα με τις αναλαμπες το χεις ξαναπαθει.Να εξηγησω ομως τι εννοω σε περιπτωση που καποιος ανηκει στην αλλη πλευρα των κοινων ατεχνων θνητων.Οι καλλιτεχνες ανεξαρτητως φιλου, ειναι πνευματα πολυ ελευθερα, υπερβολικα πολυ ελευθερα πουλια τα οποια και οταν πας να τα κλεισεις μεσα σε μια σχεση μπορει να σου βγαλουν και τα ματια.
Με λιγα λογια, περνανε καλα μαζι σου, και οταν βλεπουν οτι αρχιζει και δενει-στην καρδια τους-το πραγμα λακιζουν πιο γρηγορα απο τον Κεντερη φτιαγμενο.Οποτε Τριτη βραδυ ειστε μαζι και τριβετε τις μυτουλες σας σαν ερωτευμενοι πιγκουινοι, τεταρτη βραδυ αυτος τριβει σε αλλην την μυτουλα του, μετα χανεται για δυο βδομαδες κατα τις οποιες εσυ σκουπιζεις την μυτουλα σου απο τις μυξουλες και τα κλαμματα και φτου και απο την αρχή σε παιρνει τηλεφωνο και τριβεστε ευτυχισμενοι και μπλα μπλα μπλα,ετσι περνάνε οι μηνες.

Ε οταν αποφασισεις οτι δεν αντεχεις αλλο και οτι enough iz enough νομιζεις οτι κατι θα αλλαξει αλλα, συγνωμη που στο λεω γι'αυτον ειστε οπως πριν.Νιωθει το ιδιο ανετα να σε ενοχλησει οπως και πριν που ησουν η τσιχλα στο παπουτσι του.Στην περιπτωση λοιπον του καλλιτεχνη δεν χρειαζεται να περιμενεις να χετε "χωρισει" 5-6 μηνες για να περασεις αυτην την εξεταση γιατι αυτη επαναλαμβανεται καθε βδομαδα που αποφασιζει να ξαναγυρισει στο κρεβατι ζωη σου οπου εσυ καθε φορα προσπαθεις να αντισταθείς στην πολιορκία σε οτι και αν σου εχει ερθει μεταμφιεσμενο το παλικαρι..

Πι.Ες Η χρηση του ορο καλλιτεχνης ειναι ειρωνικη ομως με μια δοση ρεαλισμου.

Κεφαλαιον 3
The ex-amination

Η ολη φαση του πισωγυρισματος ειναι απλα μια εξεταση των οριων σου και της αντοχης σου.Ειναι ενα τεστ που υποβαλλεις στον εαυτο σου και βλεπεις κατα ποσο σου ελεγες αληθεια και ΔΕΝ σε νοιαζει, κατα ποσο νομιζες οτι εισαι καλα.

Αν αποριψεις την κληση,μπραβο σου μου ελεγες την αληθεια.
Αν δεχτηκες την κληση, προσεχε τουλαχιστον να σου βαλεις καποια νεα ορια αυτην την φορα.
Αν αποριψες την κληση αφου πρωτα του μιλησες λιγο, να ξερεις οτι ισως ειναι η τελευταια φορα που απαντας σε κληση του.


Λοιπον θα το σηκωσεις;





* Ρε ειναι αληθεια αυτο που λενε με το θερμοσιφωνο οτι αν το αφησεις ανοιχτο θα ανατιναχτει το σπιτι ,η πολυκατοικια , το τετραγωνο ολοκληρο;

22 σχόλια:

  1. Τελικά θα βρεθείτε να θυμηθείτε τα παλιά για όχι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν ξερω ρε περινιο, το χω αφησει και χτυπαει :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όχι δεν παθαίνει τίποτα. Το λέω μετά από μακράν ενασχόληση με θερμοσίφωνες. (αποκλειστικά θεωρητική ενασχόληση, για να μην μας βγει και το όνομα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. fiou, -parallila skoupizw ton idrwta apo to metwpo mou- wraia giati alliws kindinevan polloi.

    note to self: aw stamathsw epitelous na eimai toso afirimenh.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαρούλι βλέπω σου δίνω ιδέες για να γράφεις ε?
    Χαίρομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ξέχασες τον ex-αποδώ. Μαρούλι τα άρθρα τα ψωνίζεις με το κιλό, με το πακέτο ή με το τεμάχιο; Δεν κουράζεσαι πολύ ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. BTW, για αυτό στο τέλος: είναι ψέμα. Υπάρχει και κάτι που το λένε ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ, κρατά σταθερή θερμοκρασία σε διάφορες συσκευές. Στην τοστιέρα για να ψήνεις τα τόστ και να μην μαυρίζουν. Στο φούρνο για να ψήνεις μακαρόνια χωρίς να σου ξερένονται. Στο κεφάλι σου και συγκεκριμένα στην παρεγκεφαλίτιδα για να μην ανεβάζεις θερμοκρασία και κάψεις τον εγκέφαλό σου. Στο αμάξι για να μην κάψεις φλάτζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κ.εισαι μια κινουμενη (ή καλυτερα γραπτη ή μηπως ) εμνευση αλλα τα credits αυτη την φορα θα τα παρει το παρελθον μου,και η Λεφη.

    Αυτοχειρα σκορπιε καταρχας τελειο το nickname σου, και κατα β δεν καταλαβαινω το κομεντ σου. (Ισως φταει οτι τωρα ξυπνησα ή οτι γενικοτερα δεν ειμαι και το πιο γρηγορο μπιστολι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανωνυμε, δεν σε πιανω, με λες κλεφτρα ή απλα μου λες οτι γραφω πολυ συχνα και γραφω μαλακιες που δεν σκεφτομαι;
    Σε περιπτωση που εννοεις το πρωτο θελω να σε διαβεβεωσω οτι το κειμενο ειναι αποκλειστικα δικης μου εμνευσης και αν θες εχω και αποδεικτικα στοιχεια (την κληση του εξ-αμινατορ).
    Στην περιπτωση νο2 μαλλον εχεις δικιο.Προς υπερασπισην μου εχω να πω, οτι εχω εξεταστικη, και, και ειστε πολυ σκληροι κλαπς.

    Taruinius ξεφτυλιζομαστε που ξεφτυλιζομαστε τουλαχιστον ακουμε και μια καλη κουβεντα! μερσω μον αμι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν χρειαζεσαι πια love αλλα blood; Δηλαδη σου δωσα ολη την αγαπη μου τωρα θες και τα αιμοσφαιρια μου;

    Δαναη,ραρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πουτάνα η ζωή κάνει κύκλους και γυρίζει
    σαν θεονήστικό ρακούν τη καρδιά σου ροκανίζει!

    (Σ'αρεσε; Δικό μου, μόλις τώρα το εμπνεύστηκα μανίτσα ;) )

    Λοιπόν είναι τυχαίο ότι διάβασα αυτό σου το πόστ μία μόλις μέρα αφού είχα μια ωδυνηρή (αν και σε άψογο κλίμα) συνάντηση με την πρώη μου ή οποία ήρθε για να πάρει τα τελευταία της πράγματα από το σπίτι; Είναι τυχαίο ότι εκεί που νόμιζα ότι όλα είχαν τελειώσει και ότι το είχα κλείσει αυτό το κεφάλαιο της ζωής μου, με τον που την είδα μου κόπηκαν τα γόνατα; Είναι τυχαίο ότι 1 ώρα μετά την συνάντηση μας έπινα Jack και μπύρες (ταυτόχρονα αλλά όχι υποβρυχιάτα -δίπλα δίπλα τόνα στ'άλλο) και έγινα κωλοτρυπίδι; (3 το μεσημέρι το λες...)

    Θα σου πω εγώ....τίποτα δεν είναι τυχαίο. Μόνο η τύχη και οι τοίχοι που έχουν αυτιά (πάλι ασυναρτησίες άρχισα...φαίνεται το Jack ρέει ακόμη στις φλέβες)

    ΠιΕς Εγώ το σιχαίνομαι το Jack...η μυρωδιά και η γεύση του μου φέρνουν αναγούλα...τρου στόρι!

    ΠιΕς2 Αντε πότε θα ρθεις να κλάψουμε ο ένας στον ώμο του άλλουνου και να τρίψουμε τις μυξιασμένες μας μυτούλες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. αγανακτισμενη χο χο χο14 Ιουνίου 2011 στις 10:07 μ.μ.

    ναι επιτελους σταματα να ξεχνας αναμμενο τν θερμοσιφωνα,ειν αντιοικονομικο και αντιοικολογικο!!πφφ
    σοφη συμβουλη: παρατα τν ex και πιασε τν next..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. τρυποκαρυδε, τιποτα δεν ειναι τυχαιο! Η τυχη με οδηγει στο κρεβ, ε στις βρυξελλες!

    Αν θες μπορουμε να σκουπισουμε και τα ηλεκτρονικα μας δακρυα ο ενας στον αλλον με email. Ο ιντερνετικος -και οχι μονο- ωμος μου ειναι εδω για σενα!

    Πι.Ες1 ισως ειναι απαραδεχτο για μια ποτισσα σαν και μενα αλλα δεν εχω πιει ποτε τζακ.Και ουτε συ νομιζω θα ξαναπιεις με τοσες αναμνησεις που θα σου φερνει.

    Πι.Ες2 νο μανει νο χονευ. (με αγγλικη προφοουρα)

    (αγνωστη) αγανακτησμενη χεχεχε, φερε μου συ τον νεξτ και γω θα τονε πιασω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. και εψαχνα σε τι κατηγορια να τον βαλω... το αν χαρηκα η οχι δεν ξερω αλλα γαμωτο ναι υπαρχει και για μενα ενας καλλιτεχνης... !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. τουλαχιστον ακουγεται πιο ωραιο να τον λες καλλιτεχνη αντι για μαλακα ή αρχιδι ή κατι πιο χαρντκορ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή