Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Live fat, die yum.

Εν μέσω εκλογών θα αφήσουμε στην άκρη τα ποτάμια,τους δημάρχους και τους 5.000.000 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και θα ασχοληθούμε με άλλο ένα ζήτημα που καίει τον ελληνικό λαό: τις χοντρές με τα κολάν. Με μεγάλη μου έκπληξη -καλά όχι και τόσο μεγάλη- ανακάλυψα ότι εν έτη 2014 στην Ελλάδα έχουμε όλοι ίσα δικαιώματα πέρα απο τις χοντρές που δεν μπορούν να φοράνε κολάν , να πηγαίνουν παραλία, να τρώνε δημόσια,  και κυρίως να υποστηρίζουν οτι τους αρέσει το σώμα τους και να προωθούν οι μουλάρες τόσο ανθυγιεινά πρότυπα σε αθώα κοριτσάκια.

Σας έχω νέα: τα αθώα κοριτσάκια, ήδη έχουν ανθυγιεινά πρότυπα, μιας και ΟΛΟΙ φροντίζουμε να τους υποδείξουμε ποιο σώμα είναι όμορφο . Και το πρόβλημα είναι ακριβώς αυτό, ότι μας νοιάζει να είναι όμορφο και όχι υγειές και λειτουργικό.Αντίθετα με αυτά που προβάλουν τα Μ.Μ.Ε, ενα σώμα μπορεί να έχει τρίχες, και σημάδια, σκούρη ή πολύ ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα , κυτταρίτιδα , ραγάδες, άνισα στήθη, πεταχτό στομάχι, flat κώλο, στραβά πόδια,50 ή 5 παραπάνω κιλά, ανύπαρκτη μέση, μικρό στήθος, πεσμένο στήθος, και πάλι να μπορεί να ταξιδέψει, να χορέψει, να αγαπηθεί, να αγκαλιαστεί , να κάνει παιδιά, να συμμετέχει σε παρέες, σε όργια, σε χορούς ,πανηγύρια και τηλεπαιχνίδια.

Βέβαια ωραία τα λέω εγώ απο δώ σαν αλλος Martin Luther King του blogspot, αλλά εκεί έξω μετράει το όμορφο. Και μετράει απο πολύ μικρή ηλικία. Και αν δεν ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία καλό θα ήταν να σηκώσεις τα κομπλεξ σου σαν ναι σταυρός και να τραβήξεις προς τον Γολγοθά σου.Και αυτό στην καλύτερη των περιπτώσεων γιατί πιστέψτε με δεν είναι τόσο μακριά μας ούτε οι ανορεξίες, ούτε τα χαρακώματα , ούτε οι καταθλίψεις.

Και μιας που το έφερε η κουβέντα πρόσφατα πέρασα αρκετές ώρες της ζωής μου διαβάζοντας γράμματα εφήβων (και όχι μόνο) για μία εργασία που είχα πάνω στα πρότυπα ομορφιάς.Δεν θα σας πω τα κλασικά τα "θέλώ να αδυνατίσω", και τα "δεν με θέλει ο Κωστάκης από το Γ1 γιατί είμαι χοντρή" γιατί μετά μπορώ άνετα να σας πώ ότι η γη γυρίζει και να τελειώσουμε το μάθημα για σήμερα.Το ξέρατε όμως φίλτατοι οτι αυτή τη στιγμή που μιλάμε υπάρχουν άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο που αρνούνται να βγουν έξω γιατί το σώμα τους είναι διαφορετικό; Που στέλνουν άλλους να τους πάρουν ρούχα γιατί δεν αντέχουν τα βλέμματα των πωλητριών;Αν δεν έχετε πρόβλημα κιλών, απλά φανταστείτε εσάς να μην βγαίνεται έξω μέρα για ψώνια π,χ γιατί τα αυτιά σας είναι πεταχτά ή γιατί έχετε μικρό στήθος, ή γιατί είστε κοντός.Το ακόμα πιο λυπηρό δε για εμένα είναι οτι υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που αναρωτιούνται αν αξίζουν την αγάπη μιας που είναι χοντροί. Το νοιώθετε; Διάβασα γράμμα κοριτσιού που αναρωτιόταν αν αυτό που νοιώθουν οι γονείς του γι'αυτό είναι αγάπη ή οίκτο.Μπορείτε να καταλάβετε τι λέω;

Τώρα θα μου πείτε ρε Μαρούλι ώπα για τα κολάν λέγαμε που μας ενόχλουν την αισθητική, που είναι απλά άσχημα .Ναι φίλε αναγνώστη είναι άσχημα αλλά αν σου σκάσει μύτη η δίμετρη κωλάρα ώς τον ουρανό με κολάν για παντελόνι και στρινγκάκι για αξεσουάρ , θα την πάρεις απο πίσω λες και έιναι το μπριτζολάκι και είσαι ο σκύλος. Αυτό εννοείται ότι δεν σου χαλάει την αισθητική έτσι;

Και έστω ότι στην χάλασε την αισθητική, για πόσο καιρό θα μείνει έτσι; 5 δευτερόλεπτα; 10 λεπτά; Μέχρι το βράδυ που θα ρθει ο Μορφέας και θα ξεκουράσει τα ταλαιπωρημένα σου μάτια; Πόσο καιρό θα κάνει η κοπέλα να ξεπεράσει το γεγονός οτι έχει ένα "άσχημο" σώμα που προκάλεσε το ειρωνικό σου βλέμμα; 1 βδομάδα; Έναν χρόνο; Ποτέ; Γιατί κυρίες και κύριοι οι χοντρές έχουν μια έβδομη αίσθηση, και καταλαβαίνουν πότε κάποιος τις κοροιδεύει.Είναι ένα ταλέντο που θα έλεγα οτι δεν αποκτάται εκ γεννετής αλλα καλλιεργείται μαζί με άλλες δεξιότητες στο σχολείο.Και αν αναρωτιέστε πως νοιώθει η χοντρή με το κολάν αλλά δεν μπορείται να έρθετε στη θέση της γιατί εχετε ένα σώμα "φυσιολογικό", σας έχω τη λύση. Από δω η φωτογράφος Haley Morris-Cafiero
η οποία φωτογραφίζει ανθρώπους που την κοιτάνε όλο νόημα. Πλούσιο φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ.

Όπως και να χει αγαπημένοι αναγνώστες το κείμενο αυτό γράφτηκε από μια χοντρή που θέλει να υπερασπιστεί το δικαίωμα της να φοράει κολάν, ζαντίερες, σορτσάκια, και διχτυωτό ολόσωμο κορμάκι άμα γουστάρει ρε αδερφέ.Έτσι λοιπόν αφού ο Τάκης, ο Μπάμπης, και η Ελένη έχουν δικαίωμα να κανονίζουν την δική μου αισθητική, έτσι και εγώ αποφάσισα οτι τα αγόρια με κοιλιακούς δεν πρέπει να φοράνε μυτερά παπούτσια, και οι κοπέλες με μαύρα μαλλιά ανοιχτόχρωμα ρούχα.Ε δεν μπορώ άλλο ρε φίλε να βλέπω τέτοια πράγματα στους δρόμους και να μου χαλάει εμένα το τσι.

Άκουγομαι παράλογη; Και συ.

Γενικά μιλώντας αγαπητοί αναγνώστες εγώ την αισθητική σας την έγραφα απο μικρή στα αρχίδια του διαχειριστή που του χρωστάω και κοινόχρηστα, μιας που έβαλα μια φορά πριν από χρόνια κολάν , με είδα στον καθρέπτη, και δημοκρατικά αποφάσισα ότι μου πάει.Αυτό το κείμενο το γράφω για κείνες εκεί έξω που μπορεί να κυκλοφορούν με κελεμπίες για να μην χαλάσουν την αισθητική μερικών μερικών.Με λίγα λόγιαθέλω να πώ, ότι τη γνώμη σας μπορείτε άνετα να τη γράφετε στο ημερολόγιο σας ή να την λέτε στον κολλητό σας. Σε άγνωστες στο ιντερνετ ή στο δρόμο για παράδειγμα, ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ. Εσύ θα την ξεχάσεις, αυτή όχι.

*Δραματική μουσική*

Ήμουν δεν ήμουν 15 και αφου είχα αποχωριστεί τα αγαπημένα μου Μικυ Μάους, και Αλμανάκο, για την Σούπερ Κατερίνα, και προχώρησα στο κεφαλόσκαλο της εφηβείας μου με το Cosmopolitan. Κάπου εκεί διάβασα ότι άμα δεν έχεις σφιχτά μπράτσα αποχαιρετάς κουνώντας λευκό μαντήλι τα αμάνικα γιατί φαίνονται τα άσχημα χέρια σου.Έτσι εγώ για δύο καλοκαίρια της ζωής μου φορούσα μακρυμάνικα καφτάνια για να μην ενοχλήσω τον κόσμο με τα άσχημα μου χέρια.

*Ακόμα πιο δραματική μουσική*

Φορούσα για ΔΥΟ γαμημένα ολόκληρα καλοκαίρια, μακρυμάνικα καφτάνια, ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ, που οι τουρίστες κάνουν μακροβούτια στα συντριβάνια επειδή τα πλαδαρά μπράτσα ενοχλούν μια συντάκτρια του Cosmopolitan που το πιο πιθανό είναι οτι ποτέ στην ζωή της δε θα δει τα δικά μου αγύμναστα μπράτσα.





Και έτσι για να αλαφρύνω το βαρύ και ασήκωτο κλίμα, ιδού μια ακόμα πιο βαριά και ασήκωτη φωτογραφία του Μαρουλιού που όχι μόνο έχει βγει έξω αν και είναι έτσι που ναι, αλλά φοράει και καλσόν 20D το αρχίδι!!!

Τσίαρς


 Ενα μεγάλο thank you, στην Μ. που πασπάλησε με δραματική ένταση το κείμενο.

21 σχόλια:

  1. κλαπ κλαπ κλαπ πολύ μου άρεσε αυτό το κείμενο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. :) :) :) Αν δεν ημουν φιλη σου θα σε ερωτευομουν παυλα παντρευομουν ! Με συγκινησες μικρο τσογλανι :( :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γνωρίζω άτομο που κοπέλες μισές από σένα τις χαρακτηρίζει χοντρές, επειδή δε λιώνουν όλη μέρα στο γυμναστήριο. Μάντεψε πότε θα βρει αυτός ο άνθρωπος γυναίκα να τον υποδεχτεί εθελοντικά και άνευ πληρωμής στο μουνί της και κέρδισε γλειφιτζούρι με γεύση κοκορέτσι.
    Υ.Γ. Είμαστε όλοι μαζί σου. Η δικτατορία της ανορεξίας δε θα περάσει. Κορίτσια, αφήστε το βαράκι και πιάστε το πιτόγυρο.
    Υ.Γ.2. Μου φαίνεται ότι αναγνωρίζω το μέρος που είσαι στη φωτογραφία;
    Υ.Γ.3. Ναι, πάντα είναι τόσο σχετικά τα υστερόγραφά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχαχαχαχα, δεν νομίζω οτι είναι αυτοκρατορία της ανορεξίας,αλλά αυτοκρατορία της ομορφιάς.
      οπότε ζήτω το άσχημο,ζήτω το κιτς.

      πι.ες ειλικρινά ούτε εγώ αναγνωρίζω το δρόμο

      Διαγραφή
  4. Ρε, με παρακολουθείς; Έκανα αντίστοιχο κείμενο για αυτό σήμερα, στα Γαλλικά. Ζήτω οι καμπύλες ωρέ παλικάρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο στο Μαρούλι.
    Τούμπανο το Μαρούλι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Ναύτης της Κροστάνδης23 Μαΐου 2014 στις 12:28 μ.μ.

    αυτό λέγεται αντίστροφος ψυχισμός. στ'αρχίδια μας οι χοντρές ή οι λεπτές (ή και οι κορμάρες). το ν'ασχολείσαι όμως, εκτός από χάσιμο χρόνου, είναι και χαζο-κλαψο-μουνίαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σχώρα με ναύτη μου, δεν ξέρω αν το λες για καλό ή για κακό αλλά ειλικρινά δεν το έκανα επίτηδες μιας και δε ξέρω καν τι είναι ο αντίστροφος ψυχισμός.

      Δε θεωρώ οτι είναι χάσιμο χρόνου ή χαζοκλαψομουνίαση (προσοχή ακολουθεί μπερδεμένο επιχείρημα) γιατί ξέρω ότι με αυτό το κείμενο δε παίζει να αλλάξω τον κόσμο, αλλά απο την άλλη ξέρω οτι έχω μεγάλη πέραση σε ανήλικα κοριτσόπουλα. Έστω και μια από αυτές να νοιώσει καλύτερα μου είναι αρκετό. Εγώ 22μιση χρονών μπουμπούκι είμαι, ότι κομπλεξ ήταν να αποκτήσω το απέκτησα.

      Διαγραφή
  7. Η διαφορετικότητα χτυπάει πάντα στο μάτι.Της κοπέλας που είναι χοντρή και την κοιτάνε περιπαικτικά βάλε στην θέση της έναν πακιστανό να δινει μια καραμέλα σε ένα άγνωστο λευκό παιδί η έναν πάνκι να περιμένει σε ουρά σε γαμάουα club.Το θέμα είναι ποσο εκπαιδευμένος είναι ο νους αλλά και πολλές φορές το μάτι σε τέτοια περιστατικά . Τώρα όσον αφορα το θέμα ντυσιματος μπορει ο καθενας να βαλει οτι θελει αρκει να ΕΙΝΑΙ καλα με τον ευατο του. Άλλα οσο "κοροϊδεύω" τους κλαρινογαμπρούς, τις ξανθιές με την τρέσσα περουκίνι στην παραλία,έμενα και το χοντρό φίλο μου που ντύνεται μαντόνα στις απόκριες ,ετσι κοροϊδεύω και τις χοντρές που σκάνε με σορτσάκι και μπουστάκι και χύνονται οι κοιλίες τους.

    Υγ: Όλοι θέλουμε να νιώθουμε ελκυστικοί.Αλλά τα πρότυπα της μόδας βάζουν παρωπίδες (βλ.Kate Upton).Και αν ο φυλετικός ρατσισμός καποτε καταπολεμηθεί, ο κοινωνικός πάντα θα υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασικά το γούστο και το τι μου πάει είναι μεγάλο θέμα. Π.χ τα κοντά παντελόνια δε μου πάνε, αλλα η ενναλακτική μου είναι να σκάω μέσα σε μακριά και φαρδιά ρουχα. και αυτό γιατι; γιατι σε κάποιους δεν αρέσει το σώμα μου.

      Θεωρώ οτι είναι διαφορετικό απο το να φοράς ξανθιά περούκα.Είναι επιλογή σου και μπορείς να την υποστηρίξεις γιατι έτσι νοιώθεις πιο ωραίος. Το να βάλεις 50 παραπάνω κιλά και να βγείς έξω δεν είναι.
      Το ξέρω ότι άνοιξα μεγάλη κουβέντα τώρα, αλλά απο το όσο ξέρω απο την ψυχολογία ενός χοντρού, δεν είναι

      Τέσπα, δικαίωμα σου γενικά να σχολιάζεις τις επιλογές κάποοιυ, και γω μεταξύ μας σε πολλά από τα κείμενα μου και γω σχολιάζω κάποιον.Και το καταλαβαίνω να σχολιάσεις τα ρούχα κάποιου. Αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις π.χ της χοντρής το σχόλιο δε πάει στα ρούχα αλλά στο σώμα.Και μη ξεχνάς ότι η χοντρή έβαλε το σορτσάκι γιατί με αυτό νοιώθει ωραία.

      Και γιατί να σχολιάσεις γενικά το σώμα κάποιου, που δε ξέρεις αν έχει τη δυνατότητα, η αν έχει πλέον τη δύναμη να το αλλάξει.; Το να μην σου αρέσει το σώμα σου, για εμένα είναι μια πνευματική αρρώστια και εσύ δε μπορείς να ξέρεις πόσο προχωρημένη είναι.

      Το ξέρω ότι η διαφορετικότητα έχει διαφορετικές όψεις και όλες δέχονται επίθεση, αλλά εγώ χάρη στα 22 χρόνια και 7 μήνες εμπειρίας μου πάνω στο θέμα μπορώ να μιλήσω μόνο για τους χοντρούς.

      πι.ες το έγραψα τρώγοντας μεσημεριανό. Δε νομίζω τελικά οτι όλες οι γυναίκες μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα με επιτυχία.

      Διαγραφή
  8. Ο καθένας βάζει ότι γουστάρει αρκεί να αρέσει στον ίδιο, να νιώθει ότι του πηγαίνει. όχι να βάλουμε το τάδε επειδή είναι της μόδας, κι ας είναι τιγρέ στριγκάκι πάνω από το πατελόνι. "Μα αφού το φοράνε όλοι!" Στ αρχίδια μας! Αν δεν μπορείς να διαλέξεις ένα ρούχο που να σου αρέσει εσένα και να πηγαίνει σε εσένα άσε τους άλλους να διαλέγουν για σένα και βγες έξω ντυμένος Μπάτμαν.
    Επίσης ξέρω χοντρές που φοράνε κολάν και στρινγκ στις παραλίες μόνο και μόνο επειδή "ναι είμαι χοντρή, αλλά θα το φορέσω έτσι, επειδή είναι της μόδας / θέλω να με προσέξουν". Τα έχω ακούσει και τα 2. όχι επειδή της πάει ή της αρέσει, αλλά επειδή έτσι!
    Από κει και πέρα το αισθητικό κομμάτι είναι κάτι καθαρά υποκειμενικό. σε άλλον αρέσουν οι χοντρές, σε άλλους οι αδύνατες, σε άλλους αυτές με τα μεγάλα βυζά, σε άλλους αυτές με φλατ βυζά.
    Εμένα ας πούμε δε μ' αρέσει αν κάποια είναι πολύ χοντρή, μ' αρέσει να έχει πιασίματα, αλλά επίσης δε μ' αρέσουν οι αρβύλες, τα κολάν-σκακιέρα και πολλά πολλά άλλα. Και; δεν μπορώ να τα επιβάλλω στον καθένα/καθεμία. Αν ήταν έτσι να πήγαινα για αρχηγός στα Χρυσά Αυγά, να έβγαινα πορθυπουργός και να τα επέβαλλα με το έτσι θέλω.
    Το ίδιο συμβαίνει με τις γυναίκες. Σε άλλες αρέσουν ο άντρας να έχει τρίχες, σε άλλες να ξυρίζεται και να πασαλείφεται με λάδι, που προσωπικά το θεωρώ αηδία σε σημείο εμετού αλλά όπως είπα ο καθένας κάνει τις επιλογές του με αυτά που θέλει, όχι με αυτά που θέλουν οι άλλοι.
    Όσο για το κοσμοψώλιταν και λοιπές ανεγκέφαλες πίπες που προσπαθούν να επιβάλλουν πρότυπα που αρέσουν απλά και μόνο στη συγγραφέα ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΥΠΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΝΤΡΑ μπορούν απλά να πα να συνουσιαστούν. Ή να πα να γαμηθούν ξέρω γω; Στο εξώφυλλο του κοσμοψώλιταν μπορεί να δεις "Νιώσε καλά με τον εαυτό σου" και 2 σειρές πιο κάτω "Αυτή η 40κιλη μαζί με το μέικαπ και τις μπότες είναι το νέο σεχ σύμβολ". Άσε που ελάχιστοι άντρες τη συγκεκριμένη θα τη θεωρούσαν σεχ σύμβολ.

    Υ.Γ.: Το μεγάλο σχόλιο οφείλεται στους 3 καφέδες από το πρωί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Α ρε Πρόεδρε, θα αρχίσω να πίνω καφέδες μπας και μου ρχεται έμνευση πιο συχνά!!

    Κοίτα,αρχικά τ μου πάει είναι κατι σχετικό όπως και το γούστο. Μπορεί 10 άτομα να σου πουν ότι δε σου πάει, και συ ακόμα να νοιώθεις Ζιζελ μέσα π.χ στο ψηλοκάβαλο το τζιν.

    Νταξ τώρα κάτι τέτοια μου προκαλούν εμετό. Αυτό δεν είναι ούτε έχω αυτοπεποίθηση, ούτε καν έχω υπολογίσημο iq.Προφανώς δεν υπερασπίζομαι τις συγκεκριμένες.

    Σε όλα τα υπόλοιπα +φωνω που λέγαμε και στο δημοτικό.

    πι.ες εγώ ακόμα διαβάζω κοσμοπόλιταν γιατί με κάνει να αισθάνομαι ένα επίπεδο πιο πάνω απο αυτές (και γι'αυτες) που διαβάζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 1ον το κοσμοπολιταν γαμιεται, μονο μεταφορικως.
    2ον αν το ρουχο δεν σε πιεζει/πνιγει οταν το φορας (ειδικα σε καυσωνα, οταν δουλευεις σε ηλιο κλπ), fucking own that shit. Φορα οτι γουσταρεις.
    3ον επειδη οταν μεγαλωνα με ρωτουσαν αν εχω ανορεξια και αν με ταιζουν σπιτι μου "τα φαε κατι πως εισαι ετσι" "τι αρρωστα ποδια/χερια, ιου" κλπ ειναι οσο προσβλητικα και ασχημα οσο και τα "σταματα να τρως γουρουνα/φαλαινα" "γιατι φορας κολαν δεν κοιτας πως εισαι", δηλαδη ΠΟΛΥ. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. ΣΚΑΣΤΕ.
    ps τουλαχιστον σοκαριστικο το λινκ με τις φωτογραφιες. Πολυ δυναμη για να κανεις ενα τετοιο προτζεκτ, ρισπεκτ στην γυναικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται οτι είναι το ίδιο. Όπως το ίδιο είναι το "Τι το φοράς το σουτιέν αφού δεν έχεις τίποτα να βάλεις μέσα" κλπ κλπ.
      Αλλά να γαμηθούνε όλοι στην τελική

      Διαγραφή
  11. Για δύο καλοκαίρια της ζωής μου φορούσα μακρυμάνικα καφτάνια για να μην ενοχλήσω την ενδυματολόγο του κοσμοπόλιταν //κλάμα
    MΠΑ ΣΕ ΚΑΛΟ ΣΟΥ το χρειαζόμουν το κείμενο αααααααααααααααα!!! *φανατική αναγνώστρια Δάφνη*

    ΑπάντησηΔιαγραφή