Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Lettuce for Pope

Aγαπητα μου παιδια,εχω τοσο καιρο να γραψω στο ιδιο μου το μπλογκ, που εγραψα τρεις φορες λαθος τον κωδικο μου μεχρι να μου περασει το πανικ ατακ και να συνδεθω με μεγαλη επιτυχια.Δεν θα σας πω ψεμματα,οι μηνες που περασαν ηταν απο τους καλυτερους της ζωης μου,και δεν θα μαθετε ποτε τι εγινε ακριβως γιατι what happens in Italy,Germany,Poland,Portugal,Spain μενει στην Italy,Germany,Poland,Portugal,Spain.Για να καλυψω ομως μερος των ερωτησεων σας ωστε να μπορεσε να κοιμηθειτε ησυχα το βραδυ, ναι,εγιναν αυτα ακριβως που φανταζεστε.

Ας αφησουμε τωρα εμενα και την καταπληκτικη ζωη μου λεπτομερειες της οποιας θα μαθαινετε κατα καιρους μεσα απο τις συνεντευξεις μου, και ας παμε στην Bella Italia που νομιζε οτι θα μεινει ετσι ασχολιαστη.




Μεγαλωσα σε ενα ψεμα που χιλιαδες κοριτσια που ζουν αναμεσα μας,,συνεχιζουν να πιστευουν χαρη σε στημενες δημοσκοπησεις του κοσμοπολιταν : οι greek lovers λεει ειναι οι καλυτεροι στην ευρωπη.Σιγα τα ωα αγαπητοι,και ειναι και απο τον μαυρο οφη που σας εφαγε.Oι Ιταλιανοι αγαπητοι,αν εσεις κανετε καμακι,αυτοι κανουν ψαροντουφεκο,αν εσεις την πεφτετε,αυτοι την σηκωνουν,αν εσεις πηδατε,αυτοι κανουν τριπλουν .

Ωπα κοριτσα ψυχραιμια,ακολουθει αρνητικο σχολιο για την εν λογω ρατσα,παρακαλω να διαβαστει πριν κλεισετε εισιτηρια για την γειτονα χωρα: Πολυ στυλ ρε αδερφακι μου και οι παλιοι το πετυχαινουν και περναει ο κυριος ο ασπρομαλλης διπλα σου και περιμενεις μηπως και βγει και ο μοδιστρος απο πισω πριν χειροκροτησεις ,αλλα οι νεοι ,οι νεοι δυστυχως -ποναω που το λεω- αλλα φλερταρουν υπερβολικα με τις εννοιες hipster και μετροσεξουαλ -και οχι μαζι σου.

Αλλα και σεις αγορια, που ακουτε ιταλιδες και το μυαλο σας παει κατευθειαν στην Μονικα  ,χαλαρωστε τα επιπεδα βυζια σας, γιατι οι ιταλιδες ειναι καταρχην ξινομουνες, και σνομπ και δεν το λεω μονο εγω,αλλα  συμφωνησαν τουλαχιστον αλλα τρια ατομα χωρις την χρηση π.χ απειλων ή δωροδοκιας..Ασε που ενταξει ιταλικη μοδα ακουγαμε και ιταλικη μοδα δεν βλεπαμε,βλεπαμε ομως τσοκαρα με 20 ποντους τακουνι στο δρομο, και πιπινια με ρουχα που γεννηθηκαν πριν απο αυτες, και σας το λεω εγω , που εφαγα το Μιλανο με το κουταλακι (το πλαστικο).

Οχι ομως θα τα πω και τα καλα,αλλα με μετρο ,μην με παρουν και τα ζουμια και χαλασω το image που με τοσο κοπο εχτισα.Αγαπησα που λετε τους Ιταλους για την αγαπη τους για τα σκυλια.Εχουν ειδικο χωρο στα σουπερμαρκετ για να τα αφηνουν καθως ψωνιζουν,ασε που στα περισσοτερα μαγαζια μπορουν και ψωνιζουν μαζι τους - για μια δευτερη γνωμη ρε αδερφε- ενω μπορεις να πιεις το ποτο σου σε ακριβο μπαρ,με το σκυλακι σου κουλουριασμενο στα ποδια σου.Για αδεσποτο ουτε λογος ετσι,αστεγοι ναι,αστεγοι με αδεσποτα ναι,αδεσποτα σκετα οχι.Περα απο αυτο αγαπητοι αναγνωστες (να τονισω εδω οτι ταραχτηκα την πρωτη φορα που το ειδα γιατι νομιζα οτι ανηκει στην σφαιρα του ιδανικου που εχω πλασει μεσα απο το ιντερνετ ), οι ιταλοι χρησιμοποιουν τις σακουλιτσες του δημου,για να μαζεψουν τα κακακια του τετραποδου και οχι τις σολες ατυχων περαστικων.

Αμ,το αλλο, που ενα ολοκληρο εξαμηνο να προσπαθω να αγιασω και να μην με αφηνουν οι σαταναδες, και να σου οι πιτσες απο τα δεξια, τα ραβιολια τα γεμιστα με συκωτακι γλαρου απο τα αριστερα, οι σοκολατες απο μπροστα και εκει παω να κανω την οπισθεν να γλιτωσω την αμαρτια να το και το παγωτο απο κεινη την γωνια με θεα την Σκαλα του Μιλανου, αυτη ντε που στην βιτρινα παραλληλα με τα σαλια των πελατων τρεχουν και υγρες σοκολατες-συντριβανακια (οποιος καταλαβε-καταλαβε,εγω τσαμπα διαφημιση δεν κανω).Κατσε ρε φιλε να ουμ, στο τελος σκεφτηκα να πηδηξω στην θαλασσα και να αφησω το ρεμα να με φερει πισω. Και ενταξει μα τον νεο Παπα που με φανουροπιτα τον βρηκανε,ωραια η ιταλικη η πιτσα, δε λεω,αλλα 10 ευρω; Κατσε ρε φιλε υπαρχουν φοιτητες στην Ελλαδα που τρωνε 23 μερες τον μηνα μακαρονια και ρυζι.Και παιρνεις και ενα νερο -χωρις Bubbles παρακαλω- και να το το δεξι νεφρο,παει σε αλλον για να πληρωσεις εσυ το λογαριασμο.

Επισης αγαπητοι σε περιπτωση που ειστε στην Ιταλια και σας μιλησει  καπχοιος αγγλικα, πρωτα να του ζητησετε ταυτοτητα να βεβαιωθειτε για το θαυμα και αμεσως μετα να πατε στην κοντινοτερη εκκλησια -μην φοβαστε εχουν πολλες- να αναψετε μια λαμπαδα.Οχι να τα λεμε αυτα,γιατι δεν ειναι παντου ελλαδα , που πηγα εγω προχθες σε μια εκκλησια και μας εκανε ξεναγηση η γεροντισσα σε αγγλικα,ισπανικα,και γερμανικα και μας την χρεωσε και 1 ευρω γιατι νομιζε πως ειμασταν τουριστριες. Αχ και τον καφεδακο να εκτιμησουμε κυριες και κυριοι,γιατι νταξ μπορει να μην μ αρεσει,αλλα τρελαινομαι να βλεπω τους φιλους που να ρουφανε το φραπογαλο ενα τριωρακι μεσ'το νερο, οχι σαν τους αλλους τους ξενερωτους που μου τον πινουν στην μπαρα σε σφηνοποτηρο.Κατσε ρε φιλε δηλαδη στο τσακ ημουν να αραξω στο τραπεζακι και να  παραγγειλω τεκιλα σε νεροποτηρο, να τρελανω τον θεο.

Μπορει που λετε να την διπλωνουν την πιτσα,να μην σερβιρουν τσαμπα νερο μαζι με το φαι,και να μην εχουν περιπτερα,αλλα οπως μου ειπε εκει στην ξενιτια μια βιοπαλαιστρια εγχειρισμενη, το una fatsa una ratsa , δεν μας συνδεει τυχαια,( αν  και μεταξυ μας και εκει στα βορεια που πηγα παλι οι ανθρωποι ειχαν δυο ματια,δυο ποδια-χερια, μυτη στομα, και γενικως δεν ειδα καποιον που να με βαλει σε σκεψεις).Μια χαρα διαφθορα εχουν και εκει,τραπεζες που καταρρεουν,καινουργιους φορους,σκανδαλα που ξεπηδανε το ενα μετα το αλλο,και αλλα ετσι ωραια πραγματα που με εκαναν να αισθανομαι ακριβως σαν το σπιτι μου.

Οπως και να χει,πανε αυτα τωρα μιας και ειμαι στο σπιτι μου,και δεν θα χρειαζομαι πλεον μεταφραση για να μαθαινω τα χαλια μας,και το πιο ενδιαφερον που θα γινεται στην ζωη μου,ειναι τα μηνυματα λατρειας που θα μου αφηνετε στο νεο τσατ που εγκατεστησα πανω δεξια εκει που λεει Μπιρι,Μπιρι, Αντε βρε στο καλο σας -μην ανησυχειτε κατι μπηκε στο ματι μου,μαλλον θα πεταχτηκε απο το στρωμα μπιχλας που εχει καλυψει στο πλητρολογιο μου- καλως σας βρηκα ξανα.








9 σχόλια:

  1. Κ. ας ελπισουμε να ξαναρθουν κεινες οι καλες μερες,που γραφαμε δυο κειμενα ετσα για πρωινο!

    πι.ες Καλως ηρθες πισω και σε σενα,(αργησα λιγο, αλλα καλλιο αργα παρα ποτε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Που είπαμε ότι γύρισες; Σε ποια πόλη λέω;

    Καλώς ήρθες πάντως, αν και δεν μπορώ να πω ότι διακρίνω μεγάλη διαφορά από εδώ κι εκεί. Οπότε δε θα παιδευτείς να συνηθίσεις.

    Στο τσατ δε θα με δεις γιατί έχουμε και Πανελλαδικές, αλλα η αγάπη μου και οι σκέψεις μου είναι μαζί σου! (Τι λέω ρε;! Μαζεύτε μεεεεεε! Πάμε να ηρεμήσω: Μαριάννα Μαριάννα Μαριάννα Μαριάννα Μαριάννα... Ηρέμησα)

    Κάτσε γράφε γιατι μου έλλειψε το χιούμορ σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαστερ,τι κανουμε;
      Γυρισα στην Θεσσαλονικη,την μεγαλη φτωχομανα με τα καλυτερα παιδια.

      Καλη επιτυχια,και αναμενουμε με αγωνια τα αποτελεζματα (ελα θεσσ,ψαχνω συγκατοικο)

      Γραφω,γραφω,αλλα αμα τα δημοσιευσω δεν θα μου ξαναμιλησει κανεις!

      Διαγραφή
  3. Ρε συ μαρουλι αν θυμαμαι καλα και εισαι στο θεατρικων στη σαλονικα, κανε ενα ψυχικο και στειλε μου ενα μαιηλ στο arisran1@hotmail.com να σε ρωτησω 2 πραγματα που θελω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ρε δεν το πιστεύω έψαξα στο γκουκλ γραφοντας "διαφήμιση σοκοφρέτας βροχή ομπρέλα" κι έπεσα πάνω στο μπλογκ σου κι λεω την ξέρω αυτήν και μετά συνειδητοποιησα οτι σε σενα διαβαζα αυτο το τελειο ποστ για τα ταξιδια σου και την ιταλια γενικότερα και μου χε φανει παρα πολυ χρησιμο επειδη στις 25 πάω ρώμη και μετά ειπα πω ρε φίλε αυτή η τύπισσα είναι τέλεια και μετά η φιλη μου προσεξε το μπακραουντ σου και σιγουρεύτηκα.εισαι τέλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ω ρε φιλε!Η φαση ειναι οτι το παιδι που μου ειχε απαντησει σε εκεινο το κειμενο, προσφατα μου μιλησε σε αλλο σαιτ και μου ειπε πως σκατα βρηκε το τραγουδι (ναι,ναι δεν ηταν καθολου ασπλο).Μιας που το φερε η κοβεντα,το βρηκες τελικα το τραγουδι,γιατι δεν ξερω αν ισχυει ακομα το λινκ που ειχε δωσει το παιδι (αν θελεις εχω αλλο λινκ,οποτε πες μου).

    πι.ες Πες μου και πως περασες Ιταλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε μανάρι, τι σου χα πει πριν φύγεις; Δεν σου χα πει ότι αυτοπί οι μπούστηδες οι ιταλοί είναι καγκουροπέφτουλες του κερατα; Και να μείνεις μακριά τους; Κι εσύ πήγες κι έκανες το ακριβώς αντίθετο;;; Και μου τους εκθειάζεις κίολα; Ήμαρτον Σατανα μου! Ρε ντιπ για ντιπ μυαλό δεν έχεις γαμώτι σου; Γιατί με στεναχωρείς έτσι...γιατί;

    Αντε καλως ήρθες να πούμε, μη σε πάρω με τα μούτρα! Σε αγαπω όπως και να χει :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή