Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Οι ζωες των αλλων.


Buogiorno a tutti!Mi chiamo Maria.Io sono Greca di Grecia. Ho venti anni. Io studio di teatro. Domande?

Signore e Signori όπως καταλαβατε αυτά είναι τα αποτελέσματα των ελεεινα εντατικων μαθηματων που κανω εδώ στη ξενιτεια. Όπως βλεπετε τα χρηματα του Ι.Κ.Υ δεν πηγαν χαμενα.Εννοω τα χρηματα που ΘΑ μας δωσουν καποτε το οποιο καποτε ελπιζω να είναι πριν πεσω στην πορνεια. .(μπηχτη)  Τελοσπαντων για να σας δωσω να καταλαβετε (προσποιηθειτε τωρα ότι ενδιαφερεστε) εγω ηρθα να σπουδασω εδώ στις Ιταλιες και δεν ηξερα πως γραφεται η γνωστη σε ολους μας Pizza. Ετσι με δεχτηκαν εδώ σε ένα εξωτικο πανεπιστημιο και προσπαθουν να με φωτισουν παρολο που εγω ακομα αντιστεκομαι σθεναρα. Και αυτόν μου τον φωτιζμο τον χρηματοδοτει το Ι.Κ.Υ.

Την πρωτη μερα που λετε μας εβαλαν να γραψουμε ένα τεστ –το οποιο και παρεδωσα σε χρονο που θα ζηλευε και ο Τζαμαικανος πυραυλος- και την δευτερη μερα δωσαμε και προσφορικα οπου εννοειται ότι για ακομα μια φορα αφησα αφωνα τα ιταλικα πληθη με τα απταιστα greeklish μου. Ετσι χωρις ιδιαιτερο κοπο καταφερα και μπηκα στους αρχαριους επιπεδου δημοτικου οπου μαθαινουμε την αλφαβητα και όταν την λεμε σωστα μας κολλανε αυτοκολλητακι στο χερι.

Ευτυχως σε αυτόν τον δυσκολο δρομο της μορφωσης, τον οποιο και επελεξα, δεν ειμαι μονη αλλα εχω και multicaltural συνοδοιπορους με τους οποιους μετα το περας των μαθηματων εχουμε προταση να πρωταγωνιστήσουμε σε μια ιταλικη διαφημιση της Benetton.Ετσι λοιπον εχω καμποσες (τρια μετρα,ξανθιες , 60-90-60) πολωνεζες,καμποσους τουρκους,έναν Εσθονο,έναν Τσεχο,δυο Γερμανους,μια Ρωσιδα,έναν Σουηδο,μια Σερβα και μια Τσιπρια να μου κρατανε το χερι οσο οι καθηγητες μας μιλανε στα Ιταλικα ΜΟΝΟ και περιμενουν να τους καταλαβουμε.

Όπως καταλαβατε ακομα και τωρα- παρολο  που κανω 24 ωρες την εβδομαδα εντατικα ιταλικα- εχω μονιμως ένα κενο βλεμμα αποριας αναμεικτης με βλακειας και απανταω σε ολους “no parlaro italiano ματια μου.”. Κυριολεκτικα..Κυριες και κυριοι  εχω στο μυαλο μου ιταλικα,αγγλικα,ελληνικα και γαλλικα. Δυο μπουτια τα χω μανες μου πώς να μην τα μπερδεψω ; Ετσι καταληγουμε σε στιγμες απειρου καλλους οπου μιλαω ελληνικα στην ρωσιδα,ιταλικα στην ελληνιδα συγκατοικο,γαλλικα στους καθηγητες, και εγγλεζικα στα ιταλιανικα σκυλακια.Αποκορυφωμα ολων δε είναι όταν με πλησιαζει αλλοδαπο αρσενικο και μου μιλαει σε απταιστα ιταλικα εγω πιανω τις λεξεις bella,bella,bella και γεματη κατανοηση και μετριοφροσυνη λεω si ,si, si και στο τελος χωρις καμια προειδοποιηση μου ανακοινωσε ότι ειμαστε ζευγαρι και εντος ολιγων ημερων θα παμε στο Μαροκο.Αντε και στα δικα σας οι λευτερες.

Πιστευω όμως ότι σιγα σιγα αρχιζω και προσαρμοζομαι  ή τουλαχιστον  όταν η καθηγητρια λεει το ονομα μου το καταλαβαινω και σηκωνω το χερι μου αμεσως.Ειναι μερικα πραγματα  βεβαια που απλα δεν μπορουν να τα δεχτω.Το νερο φιλες και φιλοι εχει bubbles να ουμ και αμα θες το απλο, το γνωστο που δεν κανει ΦΦΦΦΣΣΣΣ όταν το ανοιγεις πρεπει να πεις τον γλωσσοδετη  aqua mineralle naturalle.Αμ το άλλο το προσουτο που το πας ρε φιλε; Πιτσα με προσουτο,σαντουιτς με προσουτο,κοκα κολα με προσουτο και τι στο διαολα είναι πια αυτό το προσουτο ;(Η ερωτηση είναι ρητορικη.Φοβαμαι να μαθω τι ζωακι εφαγα.).Επισης θελω να καταγγειλω δημοσια την ιταλικη Τηλεοραση.Ενταξει και εμεις μεταγλωτιζουμε τις εισαγωμενες σειρες ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑ. Όχι τις Νοικοκυρες σε απογνωση,ουτε το C.S.I , ουτε το AVATAR γαμω την τρελα μου γαμω.Α και ένα τελευταιο για τι μπορω: Τι θα γινει με το φατσοβιβλιο και το yahoo που κάθε φορα μονο δαχτυλικο αποτυπωμα δεν μου ζητανε για να με αφησουν να μπω;

Τελοσπαντων, ξαναγυρναω στο θεμα μας: ΕΜΕΝΑ.Αυτες της μερες λοιπον που ξαναρχισα το σχολειο (και πιο συγκεκριμενα το δημοτικο) εχω ξανανιωσει: δεν πινω,δε καπνιζω, κοιμαμαι από τις  11 στους καναπεδες και με ξυπνανε οι αλλοδαποι συγκατοικοι μου για να παω στο κρεβατι μου  και πινω ένα ποτηρι γαλα πριν παω πουρνο πουρνο στο μαθημα και ναι μαμα σκεπαζομαι το βραδυ με κουβερτα.
Επισης τωρα που την εχω δει διεθνης και multicultural και πεταω τα εγγλεζικα πιο συχνα και από ότι χρησιμοποιω τη λεξη «μαλακας» εχω εθιστει στο να μαθαινω τις  ζωες των αλλων.Ολα ξεκινησαν όταν ημουν με την αγαπημενη μου Πολωνεζα και τον Τσεχο και τους εδειχνα το νησι με τα πεντε γραμματα για να ζηλεψουν.Και τοτε καταλαβα ότι δεν εχουν ζησει τιποτα από ότι εχω ζησει,και δεν εχω ζησει τιποτα από ότι εχουν ζησει.Και αρχισα να ρωταω τα παντα. Ποτε ανοιγουν τα σχολεια, ποσους ποντους εχουνε το χιονι, πιο είναι το διεθνες αλκοολ,αν παιζουν τιτσου  και γαμωτο ναι εχω καινουργιο χομπυ!

ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΟΥ
·         Στην Σουηδια φτανει και -40.
·         Στην Πολωνια είναι αλκοολες και φανατικοι της vodkas.
·         Στην Ισπανια ,και στην Ρουμανια πληρωνουν κάθε χρονο στο πανεπιστημιο.
·         Επισης στην Ισπανια υπαρχει ένα σαιτ, οπου ανεβαζουν φωτογραφιες ανθρωπων από πορειες και καλουν τον κοσμο να τους «δωσει» στεγνα.
·         Στην Ολλανδια πιανει παγο,και όταν γινεται αυτό τον χρησιμοποιουν σωστα.
·         Στην Εσθονια τα σχολεια ανοιγουν 1 Σεπτεμβριου.
·         Παντου εχουν ανεκδοτα με την ελλαδα και την οικονομικη της κριση.
Τωρα που εκανα τον Πλατωνα υπερηφανο και γυρισα πισω στη σπηλια και σας ειπα τι παιζει με το φως και τις σκιες που βλεπαμε, ηρθε η ωρα να παω για υπνο γιατι πηγε και 11 και  δεν θα προλαβω  να χωνεψω το γαλα μου/
Arrivederci!

Πι.ες Την πρωτη μερα που ηρθαμε,πεσαμε τυχαια σε ένα ιταλικο καγκουροτραγουδο το οποιο όπως διαπιστωσαμε είναι τρελο hit επαε, και ω κατι μας θυμιζε , ναι ναι πως το λενε να δεις.ΠΙΝΩ ΜΠΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΖΩ ΠΡΟ;Και εχει βιντεοκλιπ με γκομενες με μονοκινι και καραφλους ραπερ με χρυσες αλυσιδες; ΟΙ ΛΟΚΟΜΟΝΤΟΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ;ΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ.



10 σχόλια:

  1. Έλεος! Τι μαλακία διασκευή!

    Ελληνικό πληκτρολόγιο που βρήκες;

    Εμένα τα ιταλικά μου φτάνουν μέχρι το puzza και το firglio di puttana, οπότε απέχω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. A, ναι, ερώτηση, με το 60-90-60 υποννοείς ότι οι κοπέλες είναι ολίγον τι παχουλούλες;

      Διαγραφή
    2. Διασκευή Master;
      Μη μου πεις πως το ιταλικό είναι διασκευή του 'Πίνω μπάφους' διότι τότε θα πιστέψω πως και τη Μαντουβάλα όχι δεν την πήραμε από ινδικό σινεμά αλλά μας την κληροδότησε ο Πίνδαρος..

      Διαγραφή
  2. Εχω φερει το λαπιτοπι μου και κυνηγαω σε ολη την Ιταλια φρι ασυρματο ιντερεντ! γαμησετα!.
    πι.ες ΟΧι το αντιθετο αννουσα αλλα ο δαιμων του πλητρολογιου ξαναχτυπησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαρούλι Ιταλικό τα κατάφερες!
    Brava, brava!!
    Μη μας αφήσεις κενά, ενημέρωνέ μας να ξεστραβωνόμαστε..
    Καλά να περνάς 'ιταλικό μωρό' όπως σου γράφουν στο Fb (αν δεν το είδες) που μπήκα να σου ευχηθώ Χρόνια Πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστω Δαφνη μου!
      Νιωθω περιεργα τωρα που λεω Ho ventuno anni αλλα παρηγουμε γιατι ολοι λενε οτι ειμαι πιπινι!

      Ζω με την ελπιδα οτι θα βρω σπιτι με ιντερνετ και θα σας ενημερωνω ακομα και για το ποσες χυλοπιτες τρωω καθε μερα!
      ΦΙλια πολλα!

      Διαγραφή
  4. http://www.youtube.com/watch?v=6tx2uQ6IzY4 Νομίζω πως από το 1:33 περιγραφεται πλήρως η κατάστασή σου! Τα χαιρετίσματα μου στη γείτονα χώρα, να περνάς καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. E ναι λοιπον αγαπητε,επεσες μεσα!

    Φιλια πολλα απο την ξενιτεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα! Πολύ όμορφο το blog σου, το παρακολουθώ εδώ και αρκετό καιρό. Μπορώ να σε καταλάβω ως έναν αρκετά μεγάλο βαθμό γιατί και εγώ, αυτή τη στιγμή, βρίσκομαι Erasmus στην ξενιτιά! Σου εύχομαι καλή συνέχεια! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ω Καλησπερες δεσποινιδα περιπλανωμενη!

    Σε ποια πολυ εισαι ερασμους;

    Σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια! Να εχεις ενα υπεροχο Erasmus!

    ΑπάντησηΔιαγραφή