Κυριακή 13 Μαΐου 2012

To διαβαζμαν φυγειν αδυνατον.








Προσοχη!



Το παρακατω κειμενο δεν απευθυνεται σε σημαιοφορους,υποψηφιους Πανελλαδικων,φοιτητες που θελουν να παρουν πτυχιο στα τεσσερα χρονια,γονεις,καθηγητες και σιγουρα οχι στον μικρο μου αδερφο.

Υποθετω οτι σε αυτην την παραγραφo μειναμε μονο εμεις,τα μαυρα προβατα της ελληνικης εκπαιδευσης,οποτε καταρχην θελω να σας πω ενα θερμο ΜΠΑΙΙΙΙΙ.
Αυτη η περιοδος που δiανυουμε αγαπητοι μαυροτσουκαλοι αναγνωστες,ειναι μια υπεροχη περιοδος που τα κοριτσα αρχιζουν και φορανε ρουχα με υποκοριστικα,,η ελλαδα γραφει ιστορια,οι τουριστες αρχιζουν την εφοδο,ο Τσιπρας με εκπλησσει ευχαριστα ,και τα ουζα γινονται καθημερινοτητα. Ολοφανερα ειναι μια περιοδος,που διαβαζμα,εξετασεις και εργασιες δεν χωρανε.

                                     



Ο Αναγνωστης του Μηνα.




"Αγαπητο Μαρουλι,Βαριεμαι να διαβασω,αλλα αμα με δουν να ασχολουμαι με τα μπαλακια μου αντι με τις σημειωσεις που μου εδωσαν,θα με πουν μαλακα"



Αγαπητε αναγνωστη ψυχραιμια, για ακομα μια φορα ειμαι εδω, παρεα με την σοφια και την εμπειρια μου για να σε βοηθησω.Αφησε κατω τις σημειωσεις και τα φωσφοριζε μαρκαδορακια που ειναι της μοδος,σκουπισε τα δακρυα απο τα κοκκινα σου μαγουλακια και βαλε τα βιβλια στην πορτα μπας και σταματησει να κλεινει απο το ρευμα.










20+1 προτασεις για μια καμενη εξεταστικη


1.Διευρυνε τον κοινωνικο σου κυκλο.Βγες για ενα καφε με την γειτονισσα,την συμφοιτητρια που ολο κανονιζετε,τους φιλους του ξαδερφου σου που ειχες γνωρισει στο πρωτο ετος,τον διαχειριστη, και γιατι οχι αγαπητε αναγνωστη , με την πρωην σου.

20.Κοιταξε το ταβανι σου, και αναρωτησου αν υπαρχει ζωη μετα τον θανατο,αν υπαρχει θεος, αν θα βγουμε απο την Ευρωζωνη,γιατι πηγε η Μελετη εγινε μεσημεριανη,ποτε θα προλαβει να μαθει το Μαρουλι Ιταλικα και γιατι δεν εγινες φιλοσοφος να φαει ο Νιτσε το μανικι του απο την ζηλια του.

19.Δες τηλεοραση.Ναι,ναι σε ποτιζει με βλακειες , ναι ναι λεει ψεμματα,ναι ναι ειναι κακια και θα την κανω νταντα.Ναι,ναι το ξερω οτι η τηλεοραση αποχαυνωνει τις μαζες αλλα αυτην την περιοδο αυτο χρειαζεσαι.Χθες περασες 4 ωρες απο την ζωη σου βλεποντας βιντεκια ειρωνικων μισανθρωπων που κραζουν μεχρι και το πνευμονι σου στο youtube  και σημερα δεν μπορεις να παρακολουθησεις το Δεστε τους; Πρωτου πα να γαμηθεις δες την αληθεια: Η τηλεοραση ειναι ενας λακκος με σκατα αλλα εχει και κανα δυο μπριτζολακια.Εσυ εισαι ο ηλιθιος που τρως τα σκατα και οχι τα μπριτζολακια.

18.Ανακαλυψε την πολη σου.Και τα μπαρακια, και τους ανθρωπους της.

17.Μαθε τεχνη και αστηνε.Poi,ξενες γλωσσες,καταποση σπαθιων,λυση του κυβου του ρουμπρικ,ταχυδακτυλουργικα,rolling,skating, φτιαξιμο χειροτεχνιων απο σελιδες συγγραματων και γιατι οχι κατι πιο δυσκολο οπως surfing.

16.Πηγαινε ενα ταξιδι.Τοσο καιρο σου λενε "Ελα Γιαννενα","Ελα Πατρα","Ελα Αλεξανδρουπολη" και συ τους εγραψες στην σκονη της βιβλιοθηκης σου.Ηρθε η ωρα να ακολουθησεις τα βηματα του Τσιπρα και να κανεις αυτο που σου ζητησε ο λαος.


15.Ξεκινα ενα αθλημα.Οταν ημουν στο δημοτικο ηταν στην μοδα οι χλαπατσες,ειχαν διαφορα σχηματα και χρωματα και εμιαζαν να ειναι φτιαγμενες απο ζελέ (ή απο μυξες οπως μου ειπε η μαμα για να τις σιχαθω για ολη μου την ζωη).Τις θυμασαι;Ε καπως ετσι εισαι τωρα, 1,5 μηνα πριν τις διακοπες σου.Καιρος απο μυξωδη χλαπατσα να γινεις απολλωνιο κορμετο.

14.Φτιαξε ενα παζλ.Και δεν εννοω αυτα των 500ων κομματιων,γατακι.

13.Δες ταινιες.Τοσα χρονια ακους για τον Αγγελοπουλο και τα πλαααανα του,και πεθανε ο ανθρωπος και εσυ ακομα δεν εχεις καταλαβεις γιατι οι ανθρωποι τραβανε το αααα.Ευκαιρια δεν ειναι να δεις ολη την φιλμογραφια του;

12.Αλλαξε Διακοσμηση.Δεν το λεω για να αποτυχεις φιλτατε αναγνωστη,το λεω για να πετυχεις.Εδω δεν διαβασες και στην προηγουμενη εξεταστικη;Εδω δεν δακρυσες με τα αποτελεσματα της προηγουμενης εξεταστικης; Ε ξεκινα το διαβασμα αφου συμβουλευτεις το Φενγκ Σουι , τον Σπυρο Σουλη , και την Λιτσα Πατερα.

11.Κατασκοπευσε τους γειτονες σου.Ανοιξε ο καιρος αγαπητε αναγνωστη.Παρε ενα κουβαδακι ποπ-κορν- ενα τελαρο μπυρες,και τα κυαλια σου και καλες προβολες.







πι.ες στον δικο μου ακαλυπτο προβαλλονται τσοντες



10.Πιες.Βρε μούχλα,επηξες ενα ολοκληρο εξαμηνο με τα εργαστηρια,και τις πρωινες θεωριες και δεν προλαβες να χαρεις τα φοιτητικα σου δικαιωματα και τους συμφοιτητες σου,και οι καλοκαιρινες διακοπες ειναι τοσο κοντα.Ισα που προλαβαινεις.


9.Μαθε tichu,μπιριμπα,μονοπολη ή εστω αγωνια βρε αδερφε και απολαυσε τις ωρες που γλιτωνεις απο το διαβασμα..

8.Ασχολησου με τα social networks που εχεις.Ως ποτε θα σε κατηγορουν χρηστη του facebook για τους 32653 ντεμεκ φιλους σου;Μπες online και επικοινωνησε με ολους.Φτιαξε ενα αλμπουμ με 3232 φωτογραφιες της αγαπημενης σου καρεκλας απο διαφορετικη οπτικη γωνια.Κανε ενα groupaki και ανεβασε την μουσικη σου στο myspace ή στο youtube, και -γιατι οχι- στειλε ενα μηνυμα στους πρωην scene φιλους σου στο hi-5 να δεις ποσες καινουργιες τρυπες εχουν ανοιξει ή τι χρωμα εχουν τωρα τα μαλλια τους.

7.Γινε δουλα και κυρα.Το ξερω οτι στα επιπλα σου υπαρχουν εργα τεχνης,σκαλιζμενα πανω στο στρωμα σκονης αλλα οταν στην ζυγαρια υπαρχει απο την μια το 500σελιδο συγγραμα "Ιστορια του Νεοελληνικυ θεατρου" και απο την αλλη πλυσιμο πιατων.Αυτοματα το Αβα γινεται μια υπεροχη και απολαυστικη εμπειρια ικανη να σου αποροφησει ολοκληρη την μερα σου..Εμπρος αναγνωστη,κανε τον συγκατοικο,την μητερα,τους φιλους και την νυκοκοιρα που κρυβεις μεσα σου υπερηφανη.

6.Ξεσκονισε την ερωτικη σου ζωη. Τι κανει αυτο το ωραιο κοριτσακι η πρωην σου; Εκεινος που σε εφτυσε για εκεινο το τσοκαρο.Γιατι δεν ερωτευεσαι ετσι κεραυνοβολα;Ακομα καλυτερα,γιατι δεν κανεις μια σχεση;;Εξεταστικη ερχεται ,αν δεν γεμισει το 90% των σκεψεων σου η καψουρα, πως θα βεβαιωθεις οτι θα πατωσεις;

5.Οργανωσε τα αρχεια στον υπολογιστη σου.Τι παει να πει "Εχω να γραψω 15 σελιδες πανω στους μικροοργανισμους που ζουν στο ψυγειο μου";.Πως θα το γραψεις αν στην επιφανεια εργασιας σου υπαρχουν 224 εικονιαδια;Βαλε επιτελους προτεραιοτητες.

4.Διαβασε αυτα που εχεις διαβασει.Εχεις συλλογη απο Μικυ Μαους;Αλμανακο (που παντα διαβαζα Αλμανκο);Cosmopolitan?Free Magazine;Την συλλογη με τα Harry Potter.;Ελα πες την αληθεια δεν σου χουν λειψει;Δεν νιωθεις μια τεραστια εσωτερικη αναγκη να τα διαβασεις τωρα που πρεπει να γραψεις εργασια;

3.Διαβασε ολο το μπλογκ μου.Ε ναι αγαπητε αναγνωστη, τι πιο ευχαριστο απο αυτο;Διαβασε τα 69 κειμενα που εχω ανεβασει,κατεγραψε τα ορθογραφικα μου και στειλε μου τα στο paratisatwsxoloiosthiprothdimotikou@yahoo.gr.

2.Γραψε ενα κειμενο στο blogspot σου.

1.Κοιτα τα κροσια.Αριστερα-Δεξια.Αριστερα-Δεξια.Αριστερα-Δεξια.Αριστερα-Δεξια.Αριστερα-Δεξια.Αριστερα-Δεξια.Αριστερα-Δεξια.Αριστερα-Δεξια.Αριστερα-Δεξια.Αριστερα-Δεξια.Αριστερα-Δεξια.Αριστερα-Δεξια.Αριστερα-Δεξια.Αριστερα-Δεξια.Αριστερα-Δεξια.Αριστερα-Δεξια.








p.s Ενημερωστε με για το ποια απο τις παραπανω μεθοδους λειτουργησε.

6 σχόλια:

  1. ΔιάβαΖμα, διάβαΖμα Μαρούλι μου...
    Αν δεν έβλεπα αυτό το θαυμάσιο Ζήτα θα έλεγα πως πρέπει να γίνεις συγγραφέας― το κατ΄εξοχήν επάγγελμα του αναβλητικού που αν αναλάβει άρθρο γράφει ποίημα κι αν θέλει να γράψει ποίημα βγαίνει για ούζα..
    Οι ζωγράφοι αντίθετα είναι τύποι πρωινοί & εργατικοί― πώς τα καταφέρνεις;
    __Tip: Η ιστορία του Νεοελληνικού Θεάτρου ξέρεις πού χρησιμεύει; Όταν μετο καλό αναλάβεις δουλειές θα ξέρεις πού να ανατρέξεις για να αντιγράψεις ισχυριζόμενη πως κάνεις 'αναφορά' .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί να μη διαβάσεις ρε μαρούλι;
    Τι να πει κι ο αδερφός σου που δίνει εξετάσεις Τετάρτη-Πέμπτη-παρασκευή-Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη-παρασκευή-Δευτέρα-Τρίτη συνεχόμενα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το δεξιά-αριστερά έπιασε τέλεια για μένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δαφνη μου, το Ζ ειναι η συγγραφικη μου ταυτοτητα,η τσαχπινια της πενας μου. Οτι θα την διαβασω την ατιμη την ιστορια θα την διαβασω ΑΛΛΑ κατι μου λεει οτι ποτε δεν θα αναλαβω δουλεια στην οποια θα πρεπει να ανατρεξω καπου για αναφορες!

    Master, δεν ειναι οτι δεν μπορω, ΔΕΝ ΘΕΛΩ να διαβασω.Ακομα καλα καλα δεν προλαβα να ξεκουραστω απο την προηγουμενη εξεταστικη.
    Ο αδερφος μου δεν ειναι τοσο fan του διαβασματος.Αν ζοριστει θα τα αφησει για τον σεπτεμβρη.

    Mister Hussar το ηξερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. στα τόοοσα χρόνια που το παίζω φοιτήτρια τα έχω δοκιμάσει όλα!! (εκτός από το 8 - αυτα τα βαριέμαι)! μέχρι και πλέξιμο έκανα για ένα φεγγάρι, και τίτσου έμαθα και μπιρίμπα και πόκερ.. σε αυτήν την εξεταστική αποφάσισα να μάθω κουνγκ φου! ναι αμέ!!
    και φυσικά όλα λειτουργούν! γιατί όταν ψάχνεις αφορμή για να μη διαβάσεις ακόμη και το να κυνηγάς μύγες ξαφνικά σου φαίνεται τρελά και υπέροχα διασκεδαστικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μα ποσο ισχυει αγαπητη Vanilla αν μπορουσες να δεις το δωματιο μου μια τυχαια μερα του χρονου και σημερα -δυο μερες πριν την εναρξη της εξεταστικης μου- θα καταλαβαινες οτι το 7 λειτουργει μια χαρα στην περιπτωση μου.

    Αχ εισαι ακομα φοιτητρια;Αν ναι καλη εξεταστικη σου ευχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή