Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Tης μανας σου.

Η μνημη των ανθρωπων που εχουν περασει τα δευτερα -αντα ειναι ενα απο τα πραγματα που παρατήρησα την τελευταια εβδομαδα μιας και με ταιζανε μονο αγγουρακια και νεροβραστες χλωριδες (η γιαγια μου ειναι hardcore χριστιανη).

Το αλλο πραγμα που παρατήρησα ειναι οτι οι φιλοι μου ειναι αλκοολικοι και αφραγκοι, ήτοι ο χειροτερος συνδιασμος.

Η μνημη λοιπον των ανθρωπων που εχουν περασει τα πρωτα κρισιμα 40 χρονια φαινεται να ειναι σαν των υπολοιπων ανθρωπων ή τουλαχιστον ετσι νομιζαν ολοι μεχρι να γραψω τουτο δω το κειμενο.

Οι διαφορες που παρατηρησα ειναι οι εξης:

  • στις κοινωνικες εκδηλώσεις:

Θυμουνται επακριβως ΠΟΙΟΣ ειχε ερθει στον γαμο μελους της οικογενειας, τι χαρισμα/δωρο ειχε δωσει, τι ειχε φαει, αν ειχε χρησιμοποιησει μαχαιρι και τι χρωμα καλτσες φορουσε.Ισχυει και για κηδειες/βαπτίσεις/γιορτες.

  • συγγενείς/γνωστοι:

Γνωριζω στους γονεις μου μια φιλη μου και μολις μαθαινουν επιθετο κατα την διαρκεια της διακριτικης (νομιζουν) ανακρισης μου ανακοινωνουν οτι ειναι εγγονη, του αδερφου, της κουμπαρας, της γιαγιας μου και κατα καποιον τροπο 17η ξαδερφη μου.Εναλλακτικα ειμαστε σε αυτα τα χαριτωμενα οικογενειακα τραπεζια- που σε κρινουν ακομα και απο το αν υπαρχουν τρεις κοκκοι σκονης πανω στο δεξι σου παπουτσι- και σου γνωριζουν ατομα ως εξης:

“απο δω ο αδερφος, της ξαδερφης της γιαγιας σου”

“αυτος εδω ειναι ο σύζυγος της κυριας Νιτσας, της ξαδερφης του νονου του αδερφου σου”

  • στις μαλακιες που χεις κανει:

Μαλωνω με την μανα σου για κατι ΑΣΧΕΤΟ οπως οτι δεν εστρωσα το κρεβατι μου αν και περιμενουμε καλεσμενους (σ.σ η συναντηση ΔΕΝ θα γινει στο δωματιο μου)- και πανω στον καβγα μου πεταει με ματια κλαμμενα οτι εσπασα το αγαπημενο της βαζο οταν ημουν 5.Αχμ.

  • σε αυτα που ψαχνεις:

Το πιο εκνευριστικο απο ΟΛΑ ρε φιλε.Το δωματιο μου μπορει να φαινεται σαν την Ιαπωνια μετα τον σεισμο ΑΛΛΑ ξερω που ειναι το καθε τι. Μπαινει η μανα μου λοιπον και το κανει σαν αποστειρωμένο δωματιο νοσοκομείου.Οποτε καταληγουμε σε τετοιος επικους διαλογους:

Ατιθασο νιατο: Που ειναι ο καπνος του (ν)αργιλε ;

Μανα ατιθασου νιατου: Εκει που τον αφησες. Δεν πειραξα τιποτα. (εναλλακτικη απαντηση: Τα κακοστερεμενα τα τρωνε οι σκυλοι.)

Ατιθασο νιατο: Ρε μανα εσυ μπηκες εδω μεσα και τους αλλαξες την πιστη.Εγω τον ειχα αφησει κατω απο το γραφειο, διπλα στην μισανοιχτη βαλιτσα μου πανω απο το βιβλιο που διαβαζα ακριβως στο πλακακι με τον λεκε απο το κοκκινο μανο μου.

Μανα ατιθασου νιατου: Αχαριστη. ή Διαλε την ωρα που γεννιουμουνε. ή Να δω ποιος ανδρας θα σε παρει ή Θα πεθανεις παιδι μου απο τα σκουλήκια ή ασχετη αναφορα στο παρελθον (βλεπε την πανω κουκκίδα).


Υ.Γ Ελπιζω να τιμηθω για την συνεισφορά μου στην παρατηρηση της ελληνιδας μανας/γιαγιας


9 σχόλια:

  1. ε παιδια ειπαμε καλη η δημοκρατια και η ελευθεροτυπια ΑΛΛΑ,

    να ψηφιζετε μονο ΓΟΥΑΟΥ γιατι η συγγραφευς πληγωνεται και μετα τα βραδια ντυνεται πορνη και μπεκροπινει σε τοπικα μπαρ λεγοντας σε ολους οτι ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΓΑΠΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσο ισχύει. Μόλις τελείωσα να σε διαβάζω συνειδητοποίησα πόσα κοινά έχουν τα σόγια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αγαπητε αφησε μου το ονοματεπωνυμο σου να ρωτησω την μαμα μου. Μπορει να μαστε (πολυ) μακρινα ξαδερφια. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ναι σωστο και αυτο, αλλα η μανα μου βρισκει ακρη σε ολα. Ενα θα σου πω και θα καταλαβεις.
    Καταγόμαστε ΚΑΙ μενουμε μονιμα σε αυτο το νησι με τα 5 γραμματα.

    Ειμαστε λοιπον στην Αθηνα, σε ασχετη περιοδο, σε ΑΣΧΕΤΟ ταξι, η μανα μου -κλασικα- πιανει κουβεντα με την ταξιτσου και μεχρι να φτασουμε στον σταθμο Λαρίσης ειχε ανακαλυψει οτι ειναι μια ξενιτεμενη απο το νησι μας, απο γνωστο χωριο μας, οτι ξερει την μανα της, και ο κουμπαρος τους ειναι και δικος μας κουμπαρος.

    Ε μετα ρε φιλε μου, πως να κρατηθεις και να μην πεταξεις ενα WTF?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πως το κάνουν αυτό ρε γαμώτο; Αποθηκεύουν άχρηστες πληροφορίες και περνάνε ντούκου τις χρήσιμες;
    Η μάνα μου θυμάται ποιο παπούτσι την είχε χτυπήσει στο γάμο της, κι έχει βάλει παπούτσια στο φούρνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧ.
    οχι η μανα μου, δεν μου κανει τετοια ευτυχως.Αυτα τα κανει η γιαγια μου κυριως.

    Η μανα μου εχει αξιοθαυμαστη μνημη.Να φανταστεις θυμαται ολα τα τηλεφωνα ΟΛΟΥ του σογιου απ'εξω, ενω μπορει να αναγνωρισει καποιο νουμερο αν το χει ξαναδει καποτε.

    Μονο οταν μου πασπατευει το δωματιο, τα σκατωνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τελικά από ποιο νησί είσαι?
    κρήτη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή